GRATTIS TJEJER!
1 av 3
GRATTIS TJEJER! - Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT SPORT
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT SPORT
Tyskland blir OS-mästare!
3 av 3
Tyskland blir OS-mästare! - Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT SPORT

Historiskt OS-silver till damlandslaget

Finalen mellan Sverige och Tyskland är över – och damlandslaget tar hem silvret.


OS-finalen mellan Sverige och Tyskland slutade i förlust för svenska damlandslaget. Matchen var jämn men Tyskland tog ledningen i början av andra halvlek när Marozan sköt in 1-0, och kort därefter kom 2-0.

Stina Blackstenius sköt sedan in 2-1 målet. Men det hela räckte inte hela vägen fram. Damlandslaget tar därmed silver i OS, vilket blir den första OS-medaljen någonsin.

Drottning Silvia var på plats och hennes min när Tyskland tog ledningen beskriver hur vi alla kände, genom hela matchen.


Grattis säger vi till silvret, vilka hjältar ni är!


/
Rio
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.