1 av 2
2 av 2

Explosion vid Dortmunds spelarbuss – Marc Bartra till sjukhus

Det tyska fotbollslaget Borussa Dortmund har varit med i en bussolycka och en personen är skadad.


Det tyska fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss har skadats i en explosion som ska ha krossat rutorna på bussen. Detta skedde strax innan matchen. Spelaren Marc Barta är förd till sjukhuset efter att ha skadat armen, skriver Expressen.

På lagets Twitter skriver de att spelarna är säkra.

”Bombexplosion vid spelarbussen vid spelarnas hotell. Spelarna i säkerhet. Ingen fara i eller runt arenan” skriver klubben på sitt twitterkonto.

Det är fortfarande oklart vad som har hänt exakt men det ska ha varit en explosion utanför spelarnas hotell och klubben uppmanar nu sina supportrar att hålla huvudet kallt. Polisen har anlänt på platsen och undersöker. Det är ännu inte klart om explosionen var riktad mot laget.

Målvakten berättar för schweiziska Blick att det handlade om stor ovisshet.

– Efter smällen duckade vi alla och de som kunde la sig på marken. Vi visste inte om något mer skulle hända.

Borussia Dortmund skulle möta Monaco i Champions Leagues kvartsfinalen, men nu har laget alltså stött på problem och matchen som skulle spelats 20.45 kommer ställdes in. Istället ska den spelas vid 18.45 imorgon.

– Jag är chockad och oroad, det är det första jag tänker på, säger Atletico Madrids tränare Diego Simeone enligt ESPN:s Mark Ogden.

På deras officiella Twitter tackar laget för stödet och tålamodet.

Texten uppdateras.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.