Hedman erkänner nu att han har dopat sig.
1 av 2
Hedman erkänner nu att han har dopat sig. - Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX

Hedman: "Jag ljög rakt ut"

Den förre fotbollsstjärnan erkänner nu att han dopade sig under 2009.


Den vilda efterfesten

Det var den 24:e februari förra året som Magnus Hedman tillsammans med vänner, efter en fest i hotell Best Western i Täby, åkte till en efterfest i centrala Stockholm.

Rumänska prostituerade kvinnor följde med och senare på kvällen hade Hedman sex med en 20-årig kvinna. Enligt den förre fotbollsstjärnan visste han inte om att hon var prostituerad och har nu släppt den incideten.

STOCKHOLM. Första gången talade Magnus Hedman ut om skandalerna som den forna landslagsmålvakten har varit med om sedan han slutade spela fotboll.

Under 2009 dömdes 37-åringen för dopningsbrott och har alltid nekat att han tagit preparatet - men nu erkänner han.

- Jag ljög rakt ut. När jag blev tagen av polisen kom allt direkt. Jag valde direkt att ljuga och då trodde jag att jag var tvungen att hålla fast vid lögnen - för min egen trovärdighet, säger Hedman till TV4.

Han fortsätter:

- Varför jag tog tabletterna var av ren fåfänga. Jag idrottade ju inte då. Jag var rädd att min kropp skulle falla ihop. Men där ljög jag.

Nyligen blev den förre Chelsea-spelaren dömd för att ha haft sexuellt umgänge med en prostituerad. Hedman hävdar att han inte visste att det rörde sig om ett sexköp men att han nu har det släppt den incidenten.

- Första tanken är, "vad är det för tjejer?". Det här är ju någonstans min egen syn på mig själv, var är jag någonstans som människa i det här stadiet? Jag kritiskt granskar ingenting, som jag kanske hade gjort i dag. Jag släpper det och bryr mig inte speciellt mycket.

Här kan ni se hela intervjun

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.