Lea "LEgendaryLea" May är en av de som "drabbades" av trollet .
Lea "LEgendaryLea" May är en av de som "drabbades" av trollet . - Foto: Twitter/Youtube

Twitch-trollet fejkade donationer – nu måste han pröjsa 400 000 kronor

Han var kung för en kväll, men tänkte ångra sina donationer. Men det får han inte för betaltjänsten Paypal, som nu tvingar honom att betala.


Att streamers får fläskiga donationer på Twitch är inte ovanligt. Så när användaren "iNexus_Ninja" började slänga pengar till höger och vänster var det först ingen som misstänkte något fuffens.

iNexus_Ninja donerade en kväll i omgångar nästan 100 000 kronor bara till streamingprofilen LegendaryLea.

– What in the dickens are you doing to me? utbrast hon med glädje i streamen.

Men allt stod inte rätt till.

iNexus_Ninja visade sig vara en 18-åring från Australien vid namn Anthony Archer, som hade lånat sina föräldrars kreditkort och hade inga planer på att göra utbetalningarna. Utan i stället tänkte han ångra dem via betaltjänsten PayPal, skriver TheNextWeb.

Men PayPal tillåter nu inte Archer att ångra betalningarna, då den funktionen är till för att få tillbaka sina pengar om man blir lurad. Inte för att låtsas vara en tät snubbe en kväll.

Och detta blir riktigt jobbigt för Archer. Han donerade nämligen till fler än Lea den kvällen, och totalt är han nu skyldig lite drygt 400 000 kronor till betaltjänsten.

En annan som nog ångrade sitt spelade var den här killen som förlorade 750 000 i CS:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett en fet donation på Twitch?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Historiskt avancemang för Vimmerby

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Garbiñe Muguruza avslutar sin karriär. 30-åringen vann två grand slam-titlar under sina år som tennisspelare – Wimbledon 2017 och Franska öppna 2016 – och rankades under en period som etta i världen.

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

1 timme sedan
Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.