Denice motiverar tusentals varje dag: "Jag vill inspirera och ge tips"

Svenska Denice Moberg lägger upp träningsbilder och videos på sin Instagram – och har i dag över 300 000 följare.


Denice Moberg, 22 år från Sundsvall, älskar att träna. Hon driver sin egen träningsblogg och Instagram med över tre hundra tusen följare.

Hon vill hjälpa folk med motivation och inspiration, och ett och annat träningsknep.

– Jag vill ge mina läsare träningstips och en positiv feeling, säger hon till Nyheter24.

Moberg är självlärd på gymmet, även om hon fick hjälp av sin pojkvän i början, och menar att alla kan så länge viljan finns.

– Det är ditt eget ansvar att gå till gymmet och att utföra övningarna på rätt sätt. Vet du inte hur du ska göra får du fråga folk eller läsa på internet, säger hon.

Hon menar också att träning är bra på flera sätt. Inte bara om du vill slanka till magen eller få en lite större rumpa.

– Träning handlar om hälsa, och inte bara de fysiska resultaten, säger hon.

– Även om man inte tränar på gymmet så mår man bra av att utmana sig själv. Efteråt kan man vara stolt med vad man har ådstakommit.

Har du några tips till någon som vill börja träna?

– Ta hjälp av någon på gymmet eller ta med en kompis. Vissa känner sig dumma när de ska testa en ny övning, men har du en kompis med dig så blir det lättare. Annars kan det bli för mycket fokus på vad andra på gymmet tycker, säger hon.

Har du någon favoritövning du kan tips om?

– Hip raises är min favorit för den ger verkligen resultat. Träna som en vanlig muskel, 8–12 reps, sen kan du variera genom att köra brett eller smalt med fötterna, eller dropset, berättar hon.

Har du någon mat du inte kan leva utan?

– Jag äter väldigt varierat. Rent kött, havregrynsgröt, ägg, kyckling, broccoli, tonfisk. Det finns ingen mirakelmat som gör att du når dina mål, utan du behöver en kombination av lite av varje för att det ska vara hållbart. Det blir en livsstil.

Se några av Denices träningsövningar i spelaren ovanför.

Vill du ha mer kan spana in Denices Instagram här eller läsa hennes blogg här.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Läser du träningsbloggar för motivation?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.