Fadde vill bli AIK:s säkerhetschef

Dörrvakten uppmanar AIK:s styrelse att anställa honom.


Sveriges kändaste dörrvaktsprofil Fadde Darwich vill bli ny säkerhetschef i AIK.

I sin privata blogg skriver han att han är trött på huliganproblemet och turbulensen kring AIK fotboll under de senaste dygnen.

Fadde menar att det är något som inte står rätt till om det stämmer att sportchefen Ola Anderssons avgång tvingades fram efter påtryckningar från våldsbenägna AIK-supportrar.

- Då tycker jag att den säkerhetsansvarige för klubben ska avgå omedelbart. Om han inte lyckats med sin uppgift att ordna till säkerheten för klubbens ansvariga så är han inte lämpad för sin uppgift, skriver Fadde i bloggen.

Vidare undrar han om det är rätt att extrema och våldsbenägna huliganer påverkar beslut som i längden kan påverka hur framtida mästerskap ska avgöras.

- Är inte spelarna och ledarna pressade nog att göra sitt yttersta för att kunna prestera och leva upp till förväntningarna för sin klubb? Ska de utsättas för ännu mer press av supportrar som har egna lagar och regler, frågar sig Fadde.

- Jag vet också att många av de här supportrarna har extrema politiska åsikter på den yttersta högerkanten, och dessutom är många av dessa lierade med olika kriminella organiserade ligor. Dom skrämmer motspelare, hotar poliser, och misshandlar supportrar från motståndarlagen, skriver Fadde.

Han radar sedan upp ett antal retoriska frågor:

- Ska dom sitta vid samma bord som beslutsförfattarna, i det här fallet styrelsen, och få yttra sig och påverka utgången i vad som anses bäst för klubben? Kom igen för helvete. Var är säkerheten för de demokratiskt valda personerna som gjort sitt yttersta för klubbens existens? Var är skyddet? Var är tryggheten? Var är backningen?

- Vad är nästa steg? Att Hells Angels går in i riksdagen och talar om för Fredrik Reinfeldt att avgå?

Fadde Darwich manar polisen, säkerhetsansvariga och klubbens ledning att göra något åt problemet omedelbart, om inte mängder av matcher ska spelas inför tomma läktare i framtiden, och uppmanar AIKs styrelse att ge honom jobbet som säkerhetschef.

- Till AIKs styrelse vill jag härmed föreslå att välja in mig som ny säkerhetsansvarig för klubben, och jag kan lova förändringar i rätt riktning. Jag har 26 års erfarenhet i säkerhetsbranschen och vet hur man löser såna här problem. Det har jag mycket goda kunskaper och erfarenheter för. Dessutom har jag AIK-hjärta. Ge mig ett års prövotid så får ni se hur bullarna ska gräddas, skriver Fadde i sin blogg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.