Beckham slår en hörna. - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley
16 av 17
Beckham var glad inför stormötet. - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley
Beckhams PSG var bra i den första halvleken men låg trots det under med 0-1
17 av 17
Beckhams PSG var bra i den första halvleken men låg trots det under med 0-1 - Foto: © BildbyrŒn / Ed Sykes

Zlatan målade i supermötet med Barcelona

Med ett mål och en assist var Zlatan Ibrahimovic nära att ta PSG till vinst mot Barcelona. Men matchen slutade 2-2 – och nu väntar en rysare i returmötet.

PSG–Barcelona 2–2 (0–1)

0–1 - Lionel Messi (38)

1–1 - Zlatan Ibrahimovic (79)

1–2 - Xavi (89 str)

2–2 - Blaise Matuidi (90).

PARIS. Paris Saint-Germain mot Barcelona i Champions League.

Det var matchen alla pratade om förhand.

Och visst fanns det gott om ingredienser.

PSG spelade med David Beckham från start – och på topp fanns Zlatan Ibrahimovic som därmed ställdes mot sitt forna lag.

Messi ut skadad

Fransmännen inledde piggt och hade tre riktigt heta chanser men i minut 38 var det – så klart – Barcelonas Leo Messi som petade in matchens första mål. Messi var nära 0-2 drygt fem minuter senare men bollen var inte mer än en decimeter från att sitta i krysset.

Tråkigt nog för Barcelona var Messi tvungen att utgå inför den andra halvleken och ersattes då av Cesc Fabregas.

Zlatan lyckades kvittera till 1-1 i den 79:e minuten på en retur efter att Thiago Silva nickat bollen i stolpen.

Rafflande avslutning

Och när PSG gick för seger – ja, då kom kallduschen: Barcelona tilldömdes straff efter att Salvatore Sirigu rivit ner Alexis Sánchez.

Xavi gjorde vad han skulle och gav Barcelona 1-2.

Det skulle dock visa sig att matchen inte var över.

I matchens sista, skälvande sekunder (!) nickade Zlatan ner en boll som Blaise Matuidi sedan placerade bakom Víctor Valdés i Barcelonamålet och 2-2 var ett faktum. Efter ett mycket tveksamt ingripande av Valdés, bör tilläggas.

Nu väntar en riktig rysare i returmötet i Barcelona.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.