Här tar fotbollsvärlden ställning mot rasism

Dani Alves hånades genom att få en banan slängd mot sig. Han svarade med att plocka upp den och ta en tugga och nu hyllas han av fotbollsstjärnor världen över som ställer sig mot rasism.


Under söndagens match mellan Villarreal och FC Barcelona kastades en banan in på planen av en åskådare, som ett rasistiskt hån mot Dani Alves. Han tog dock det hela med ro och tog sig tid att plocka upp bananen, skala den och ta en tugga.


Nu hyllas han av många runt om i fotbollsvärlden för sitt agerande. Bland alla hyllningar är det flera brasilianare som stöttar sin landsman. En av dem är ingen mindre än Tyresö-spelaren Marta.

Sergio Agüero publicerade en bild på Twitter där han tillsammans med Marta tar en tugga av en banan och skriver: "Med min kollega Marta från Brasilien säger vi nej till rasism. Vi är alla lika".

Även Neymar la upp en bild på Instagram tillsammans med sin son. De två har varsin banan och Neymar använder hashtaggen #weareallmonkeys.

Även Neymars förra flickvän, skådespelaren Bruna Marquezine, la upp en film på Instagram som stöd för kampen mot rasism inom fotbollen.

Neymars nära och kära ville gärna visa sitt stöd till Dani Alves. Även hans syster Rafaella Beckran la upp en bild där hon äter en banan.

Den brasilianska fotbolls- och futsalspelaren Alessandro Rosa Vieira, som även kallas Falcao, valde också att posera med två bananer.

Manchester City-spelaren Fernandinho la upp en film på händelsen och skrev att man ska kämpa mot rasism.

Shaktar Donetsks Bernard la upp en längre text där han bland annat skrev att "det var det bästa svaret de kunde få".

Julio Baptista, numera i Cruzeiro, skrev också att Dani Alves gav rasisterna svar på tal.

Den förre storspelaren Bebeto skrev att det är oacceptabelt att rasismen får ta så mycket plats år 2014 och att det borde straffas hårt.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!