En polis åtalas för misshandel, alternativt tjänstefel, efter cupfinalen 2013. Personerna på bilden har inget med fallet att göra.
1 av 4
En polis åtalas för misshandel, alternativt tjänstefel, efter cupfinalen 2013. Personerna på bilden har inget med fallet att göra. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Efter finalen i Svenska cupen sprang flera åskådare in på planen.
2 av 4
Efter finalen i Svenska cupen sprang flera åskådare in på planen. - Foto: Bildbyrån
Många anmälde polisens agerande vid matchen.
3 av 4
Många anmälde polisens agerande vid matchen. - Foto: © BILDBYRŁN
IFK Göteborg vann matchen.
4 av 4
IFK Göteborg vann matchen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Polis åtalas för misshandel på djurgårdssupporter

Efter oroligheterna vid finalen i Svenska cupen mellan Djurgården och IFK Göteborg förra året åtalas nu en polis för misshandel. – Det är viktigt för alla supportrar att det blir rätt, säger målsägande till Nyheter24.


En polis åtalas för misshandel, alternativt tjänstefel, i samband med de våldsamma upploppen efter Svenska cup-finalen på Friends arena den 26 maj förra året.

Enligt åtalet i Solna tingsrätt ska polisen med batong använt övervåld mot en djurgårdssupporter efter matchen.

"Jag är inte ensam om att ha varit med om det här"

Nyheter24 har varit i kontakt med supportern som är målsägande i fallet.

– Det känns bra om rättvisa skipas. Jag är inte ensam om att ha varit med om det här, säger målsägande till Nyheter24.

Bland bevismaterialet finns övervakningsfilm från Friends Arena och rörliga bilder från den åtalade polismannens kamera som fanns placerad på dennes bröst.

– Det är viktigt för alla supportrar att det blir rätt, säger djurgårdssupportern.

236 JO-anmälningar

Efter händelserna vid cupfinalen kunde Nyheter24 avslöja att Djurgårdens officiella supporterförening Järnkaminerna valde att JO-anmäla polisen för övervåld. Totalt skickades 236 JO-anmälningar in.

Enligt uppgifter till supporterföreningen skulle polisen ha "kört in polisbussar i folkmassan" som var på väg hem från matchen. Det skulle även ha använts både pepparspray och batonger mot supportrarna.

/
/
/
/
/
tal
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

3 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.