Krossen i Belo Horizonte. - Foto: Frank Augstein/TT
Toni Kroos gjorde två mål. - Foto: Frank Augstein/TT
Nedslagna brasilianska spelare. - Foto: Frank Augstein/TT
Vad gjorde Scolari för fel?
7 av 7
Vad gjorde Scolari för fel? - Foto: Themba Hadebe/TT

Totalförnedring: Brasilien historiskt överkörda av Tyskland

Kollapsen. Chocken. Ja, orden räcker inte till för att förklara Brasiliens fullständiga misslyckande mot Tyskland – som vann med 7–1 i VM-semifinalen.

Brasilien–Tyskland 1–7 (0–5)

Målen: 0–1 (11) Thomas Müller, 0–2 (23) Miroslav Klose, 0–3 (24) Toni Kroos, 0–4 (26) Toni Kroos, 0–5 (29) Sami Khedira, 0–6 (69) André Schürrle, 0–7 (79) André Schürrle, 1–7 (90) Oscár.

BELO HORIZONTE. Nej, Brasilien klarar sig tydligen varken utan Neymar eller kaptenen Thiago Silva? Eller vad hände? Det var det nog ingen som förstod i Belo Horizonte – eller resten av världen egentligen. Det enda som är ett faktum är att Brasilien blev fullständigt förnedrade på sin hemmaplan i VM-semifinalen mot Tyskland.

Inte nog med att de släppte in fem mål på 29 minuter. Ronaldo tappade dessutom sitt och Miroslav Kloses delade målrekord i VM – på totalt 15 mål. För Klose gjorde nämligen sitt 16:e – och är bäste målskytt i VM-historien.

Förutom han gjorde Thomas Müller gjort ett, Toni Kroos har gjorde två mål och Sami Khedira ett innan den första halvleken var slut. I andra halvlek gjorde dessutom Tyskland 6–0 och 7–0 genom André Schürrle.

Brasilien, som blev utbuade av sin publik, fick ett tröstmål i den 90:e minuten av Oscár.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.