- Foto: Nils Jakobsson

Allsvenska floppen: Körsång på läktaren

Nej, körsång på läktaren kanske inte var en så genial idé ändå.


"Blev ingen bra stämning"

– Det blev ingen bra stämning mellan supportrarna och körfolket. Det blev ingen bra sång och ingen sång som hördes. De sjöng inte många sånger, bara en av de sånger vi övat kom upp. Vi frågade varför och det kändes som om det inte var klart mellan dem och oss att vi skulle vara där. För en del av dem var det okej för andra inte och då ska man bryta, säger körledare Christina Angsvik Tarstad. 

Det var en supporter till allsvenska laget Halmstad som ville se mer tryck på läktaren, och föreslog att man skulle ta in körsångare. Klubben nappade på förslaget och så även nästan hundra körsångare som slöt upp under matchen mellan Halmstad och IFK Göteborg. 

Men succén uteblev. 

Uppskattades inte

Hemmafansen gillade inte initiativet och visade sitt missnöjde mot körsångarna.

– Detta var ett test för att se om vi kunde få igång ännu fler sjungande än vad som redan finns på västra läktaren och det föll inte väl ut, säger supporterledare Jesper Uhlén som också har en teori om varför hemmapubliken inte gillade kören. 

– Det handlar väl om vilken passion och inställning folket på läktaren har till fotboll, säger han till P4. 

Samarbetet avbryts

66-årige Christina Angsvik Tarstad som ledde kören förstår inte riktigt varför den skapade sådan besvikelse. 

– Vi skulle göra sången starkare och mer klingande. Supportrarna sjunger ju med glädje, vi skulle bara förstärka den, säger hon, 

Nu avbryts samarbetet efter bara en match, något som gör Angsvik Tarstad ledsen.

– Jag är så naiv så jag tror att det blir magiskt, att det bara händer. Det har jag trott i hela mitt liv och jag är 66 år. Nu fick jag min första kalldusch, jaså, framkallar sången inte glädje? I ett sådant sammanhang ska man ju inte vara med, säger hon till P4. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!