En polis åtalas för misshandel, alternativt tjänstefel, efter cupfinalen 2013. Personerna på bilden har inget med fallet att göra.
1 av 4
En polis åtalas för misshandel, alternativt tjänstefel, efter cupfinalen 2013. Personerna på bilden har inget med fallet att göra. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Efter finalen i Svenska cupen sprang flera åskådare in på planen.
2 av 4
Efter finalen i Svenska cupen sprang flera åskådare in på planen. - Foto: Bildbyrån
Många anmälde polisens agerande vid matchen.
3 av 4
Många anmälde polisens agerande vid matchen. - Foto: © BILDBYRŁN
IFK Göteborg vann matchen.
4 av 4
IFK Göteborg vann matchen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Polis kan dömas för supportermisshandel – får behålla jobbet

Polisen ska ha slagit en djurgårdssuporter i ryggen med sin batong – men oavsett om han fälls får polisen behålla sitt jobb.


150 JO-anmälningar riktade mot polisen

Polisens agerande efter den Svenska cupen-finalen mellan Djurgården och IFK Göteborg fick skarp kritik av Dif:s officiella supporterförening och Nyheter24 kunde avslöja att 150 JO-anmälningar kom in.

STOCKHOLM. Det var i samband med Svenska cup-finalen på Friends Arena som en polis helt omotiverat ska ha slagit en person över ryggen med sin betong. Något som polismannen åtalas för – men oavsett vilket utfall det blir så kommer mannen att få behålla jobbet skriver Polisens personalansvarsnämnd i ett utlåtande.

Den 36-årige polisen åtalas för misshandel alternativt tjänstefel efter batongslaget. Enligt stämningsansökan anser åklagaren att det hade varit tillräckligt att knuffa den drabbade supportern åt sidan. 

"Känns bra om rättvisa skipas"

Nyheter24 var, i samband med att det stod klart att polisen skulle åtalas, i kontakt med den djurgårdssupporter som är målsägande i fallet.

– Det känns bra om rättvisa skipas. Jag är inte ensam om att ha varit med om det här, sa målsägande till Nyheter24.

Bland bevismaterialet finns övervakningsfilm från Friends Arena och rörliga bilder från den åtalade polismannens kamera som fanns placerad på dennes bröst.

– Det är viktigt för alla supportrar att det blir rätt, sa djurgårdssupportern då.


/
/
/
/
tal
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.