Football Manager-dokumentären släppt – här kan du se den

Football Manager-nördar titta hitåt. Nu kan du se dokumentären om Football Manager som livsstil.


Då släpps FM 15

Den 7 november i år släpps Football Manager 15 för omvärlden. 

I nästan 20 år har Football Manager och föregångaren Championship Manager trollbundit en extremt trogen spelskara. Faktum är att spelet nästintill har blivit en livsstil. 

Precis det handlar dokumentären "An Alternative Reality: The Football Manager Documentary" om. Den franska tidningen L'Equipe har, som storsponsor till spelet, rättigheterna att visa hela dokumentären på sin hemsida.

Solskjaer berättar om sin relation till spelet

I dokumentären får vi bland annat träffa Ole-Gunnar Solskjaer som berättar att han och Jordi Cruyff, som spelade samtidigt som honom i Manchester United, alltid spelade mot varandra. Solskjaer går också in på hur han använde sig själv i spelet.

Dessutom berättar den brittiske managern Alex McLeish son om hur han lyfte upp en knappt tonårig Lionel Messi i Barcelonas a-lag i början på 2000-talet och bad sin far att köpa honom – hur det gick, ja det vet vi.

Handlar om effekten spelet hade på människors liv

– Dokumentären är inte vår historia. Det är historien om människorna som flydde till den alternativa verkligheten av att vara en fotbollstränare, och effekten det hade på deras liv, säger Miles Jacobson som jobbar för Sports Interactive.

Se trailern till dokumentären här.


Se hela dokumentären på L'Equipes hemsida genom att klicka på den här länken. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!