Etrit Berisha mitt i kaoset här till höger.
1 av 7
Etrit Berisha mitt i kaoset här till höger. - Foto: Ap/TT Bild
Drönaren med flaggan.
2 av 7
Drönaren med flaggan. - Foto: Ap
När den serbiske spelaren Stefan Mitrovic drog ned flaggan utbröt kaos.
3 av 7
När den serbiske spelaren Stefan Mitrovic drog ned flaggan utbröt kaos. - Foto: Ap/TT Bild
Serbiska supportrar tog sig in på planen.
4 av 7
Serbiska supportrar tog sig in på planen. - Foto: Ap/TT Bild
Albanska spelare blev attackerade.
5 av 7
Albanska spelare blev attackerade. - Foto: Ap/TT Bild
Polis som griper en åskådare.
6 av 7
Polis som griper en åskådare. - Foto: Ap/TT Bild
De albanska spelarna fick fly från planen. Här en supporter som attackerar dem på vägen ut.
7 av 7
De albanska spelarna fick fly från planen. Här en supporter som attackerar dem på vägen ut. - Foto: Ap/TT Bild

Målvakten efter kaosmatchen: Glad att det inte slutade värre

EM-kvalmatchen mellan Serbien och Albanien fick avbrytas efter kaosartade scener under tisdagen. Nu berättar förre Kalmar FF-målvakten för Nyheter24 om sina upplevelser – och han är kritisk mot den bristande säkerheten.


Premiärministerns bror misstänkt

Den albanska premiärministerns bror Olsi Rama greps av serbisk polis strax efter matchen. Enligt Reuters var det han som styrde drönaren med flaggan från hedersläktaren. Enligt uppgifterna ska han ha gripits med fjärrkontrollen till drönaren på sig. 

BELGRAD. EM-kvalmatchen mellan Serbien och Albanien spårade ur fullständigt. När en drönare flög över planen med en albansk flagga som syftade till ett större Albanien – där även Kosovo är inkluderat – utbröt kaos. Bara sekunder efter att flaggan revs ner av den serbiska spelaren Stefan Mitrovic började både spelare och ledare från de båda landslagen att slåss.

Förre KFF-målvakten mitt i kaoset

Kort efteråt tog sig även serbiska supportrar in på planen vilket gjorde situationen ohållbar och tvingade domaren Martin Atkinson att avbryta matchen redan i den första halvleken. Mitt i stökigheterna var Lazio-målvakten och den före detta Kalmar FF-spelaren Etrit Berisha som vaktade Albaniens mål. För Nyheter24 berättar han nu om den kaosartade situationen där han och hans landsmän fick fly från planen.

"Visste att det fanns en risk"

Han själv, som tillsammans med sex landslagskamrater kommer från just Kosovo, klarade sig utan skador. Han berättar dock att han inte kunde förutse de scener som uppstod i Belgrad. 

– Nej, jag väntade mig inte att det skulle bli så här men vi visste att det fanns en risk att det skulle kunna bli spänningar i matchen, säger han till Nyheter24.

När Nyheter24 når honom har han precis flugit hem till Rom.

Hur mår du i dag efter det som har hänt?

– Allt är okej eftersom ingen av spelarna blev allvarligt skadad. Jag är glad att det inte slutade värre.

Hur mår de andra spelarna?

– De andra mår bra och det är ingenting farligt. Eventuellt måste två måste av dem undersökas för att se om deras näsor är brutna.

Berisha är dock kritisk mot hur säkerhetspersonalen skötte situationen när allting urartade.

– Man hade kunnat ha bättre säkerhet. Poliserna som vaktade planen klarade inte av att stoppa fansen från att springa in på plan.

Han själv har ingen aning om vad som väntar.

– Vi får se det tids nog. Det är Uefas beslut, avslutar han. 

/
/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.