1 av 5
- Foto: TT Bild/Bildbyrån
Therese Sjögran har över 200 landskamper för Sverige.
2 av 5
Therese Sjögran har över 200 landskamper för Sverige. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Anders Svensson fick en bil för 146 landskamper.
3 av 5
Anders Svensson fick en bil för 146 landskamper. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Therese fick ingenting.
4 av 5
Therese fick ingenting. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Men Zlatan erbjöd henne en cykel.
5 av 5
Men Zlatan erbjöd henne en cykel. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Stjärnan fortsatt kritisk till Zlatan efter bilen: "Kanske inte bryr sig"

Therese Sjögran har inte glömt uppståndelsen kring Zlatan Ibrahimovic och Svenska Fotbollsförbundets beteende på Fotbollsgalan.


Therese Sjögran är Sveriges meste landslagsspelare. Trots det fick Anders Svensson en bil och inte Sjögran på Fotbollsgalan 2013. Efter det skämtade Zlatan Ibrahimovic och sa att hon kunde få en cykel med hans autograf på i stället. 

Sedan dess har relationen både mellan damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet och även med Zlatan varit minst sagt frostig. Till podcasten Lundh med TV4:s Olof Lundh utvecklar hon tankarna.

– Jag tycker att det är tråkigt att det kommer från en person som honom. För han är den största vi har och det är så många som har honom som förebild, idol, man vill vara som honom, och när han säger en sån grej är det det plötsligt okej att tycka som honom. Att vi är mindre värda och jag är bara värd en cykel. Så det är väldigt olyckligt. Det kom i helt fel läge, säger Therese Sjögran till Lundh.

Zlatan har likt Damlandslaget fått kämpa i motvind, men Sjögran är förvånad över hur lite han verkar kunna relatera till det.

– Jag vet vad han vill få ut av det som händer nu. Eller så kanske han bara säger grejer och kanske inte bryr sig över huvud taget.

Bildkälla: Bildbyrån

Sjögran fortsätter att kritisera Svenska Fotbollförbundet och deras hantering av Zlatan och av Fotbollsgalan, där damerna flera gånger inte fått de hyllningar de förtjänat.

– Det är nog inte många spelare som hade kunnat säga som han sagt utan att det hade hänt någonting. De hade behövt ta tydligare ställning. Jag tycker att de särbehandlar vissa spelare. De är så det ser ut och det är kanske inte det bästa sättet att se på förbundet, säger hon.

Bildkälla: Bildbyrån

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.