Guldbilden!
1 av 4
Guldbilden! - Foto: Bildbyrån
Carlgren blev guldhjälte.
2 av 4
Carlgren blev guldhjälte. - Foto: Bildbyrån
Håkan under firandet i Kungsträdgården.
3 av 4
Håkan under firandet i Kungsträdgården. - Foto: Bildbyrån
Håkan ger Guidetti instruktioner.
4 av 4
Håkan ger Guidetti instruktioner. - Foto: Bildbyrån

Succétränaren blir Sveriges OS-tränare

– Det känns fantastiskt roligt och det är en härlig energiboost, säger Håkan Ericson till viasatsport.se.


Han tog U21-landslaget till ett oväntat EM-guld, och nu ser det ut som att han får leda det svenska landslaget i OS nästa år.

– Vi pratar i termerna som att jag har ansvar för OS-laget. Det känns fantastiskt roligt och det är en härlig energiboost, säger Håkan Ericson till Viasat Sport.

Bildkälla: Bildbyrån

Men Håkan ska även leda nästa U21-kull genom ett VM-kval, men nu verkar det som att han kommer att kunna genomföra båda uppdragen.

– OS-laget kommer ju att få minimalt med förberedelsetid. Vi kommer kanske att samlas några dagar innan och hinna spela ett par träningsmatcher. Så det kommer inte att bli ett lag man jobbar med på samma sätt som U21-landslaget. Det är möjligt att det kan dyka upp något tillfälle under vintern men problemet blir att få loss spelarna från sina klubbar, säger han till Viasat Sport.

Innan OS spelas även EM i Frankrike, vilket skulle kunna bli ett problem om Sverige tar sig till mästerskapet.

– Det är inte optimalt men det här sitter alla länder med. Om A-laget också går till EM så blir det ett helvetiskt planerande. Men det är ju så det ska vara och vi ska glädjas åt det även om det blir tufft, säger han.

/
U21
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Sverige kan gå långt i OS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.