Kennedy har gjort mål i derbyn förut.
1 av 4
Kennedy har gjort mål i derbyn förut. - Foto: Bildbyrån
Hammarby vill fixa avstånd till den allsvenska botten.
2 av 4
Hammarby vill fixa avstånd till den allsvenska botten. - Foto: Bildbyrån
Straffmål på AIK:s Patrik Carlgren.
3 av 4
Straffmål på AIK:s Patrik Carlgren. - Foto: Bildbyrån
Kennedy på Tele2.
4 av 4
Kennedy på Tele2. - Foto: Bildbyrån

Kaptenen hoppas på avbrottsfri match: "Blir väldigt jobbigt"

Hammarby-kaptenen hoppas att det inte bränns några bengaler under matchens gång i kväll.


I kväll är det dags för derby på Tele2 Arena mellan Djurgården och Hammarby. Och Hamamrbys lagkapten Kennedy Bakircioglü hoppas inte att bengaler kommer att orsaka några spelavbrott.

– Det är en häftig känsla, det blir väldigt internationellt, så man får inte ta bort allting. Men samtidigt blir det väldigt jobbigt i längden när det kommer i flera omgångar, säger han till Aftonbladet.

Som regeln är nu blåser inte domaren igång matchen innan all bengalrök har skingrats, för att tv ska kunna sända matchen och för att alla på arenan ska kunna se matchen. Något som ofta gör att det blir långa avbrott, och påverkar spelarnas uppladdning.

– Om ni har varit ute och sprungit fyra-fem kilometer och sätter er i stolen så blir ni kvickt stela. Det gäller även fotbollsspelare, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till Aftonbladet.

Bildkälla: Bildbyrån

Men Bakircioglü är inte bara negativ till bengalerna. Han tycker att det ger matchen en internationell touch och att de ger bra stämning, det är just avbrotten han har problem med.

– Det får inte bli för mycket matchavbrott. Då tror jag att många på läktaren känner att det blir för jobbigt att gå på en match. Att det tar flera timmar. Om det tar femton-tjugo minuter, det får man ta, och sedan om vi går in i halvtid får de göra det igen, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du bengaler?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.