Superelvan som inte blev nominerad:
1 av 12
Superelvan som inte blev nominerad: - Foto: Bildbyrån
I mål: Manchester Uniteds spanjor David De Gea. Har varit fenomenal i målet efter att ha blivit petat i början av säsongen när Real Madrid försökte värva honom. Har visat att han är en av världens bästa målvakter. Bubblare: Buffon – ålder är bara en siffra.
2 av 12
I mål: Manchester Uniteds spanjor David De Gea. Har varit fenomenal i målet efter att ha blivit petat i början av säsongen när Real Madrid försökte värva honom. Har visat att han är en av världens bästa målvakter. Bubblare: Buffon – ålder är bara en siffra. - Foto: Bildbyrån
På högerbacken: Real Madrid-kaptenen Sergio Ramos. Otroligt hög högstanivå och en riktig vinnarskalle. Hade tagit plats i nästan alla försvar i världen.
3 av 12
På högerbacken: Real Madrid-kaptenen Sergio Ramos. Otroligt hög högstanivå och en riktig vinnarskalle. Hade tagit plats i nästan alla försvar i världen. - Foto: Bildbyrån
Mittback: Gerard Pique. Vann både ligan och Champions League med Barcelona.
4 av 12
Mittback: Gerard Pique. Vann både ligan och Champions League med Barcelona. - Foto: Bildbyrån
Mittback: Italiens klippa Giorgio Chiellini. Vann Serie A med Juventus och tog den gamla damen till en efterlängtat Champions League-final.
5 av 12
Mittback: Italiens klippa Giorgio Chiellini. Vann Serie A med Juventus och tog den gamla damen till en efterlängtat Champions League-final. - Foto: Bildbyrån
Vänsterback: David Alaba. Alaba kan spela på nästa alla positioner, slå frisparkar, lägga straffar och har en bollkontroll utöver det vanligt.
6 av 12
Vänsterback: David Alaba. Alaba kan spela på nästa alla positioner, slå frisparkar, lägga straffar och har en bollkontroll utöver det vanligt. - Foto: Bildbyrån
Mittfält: Kroaten Luka Modric är kanske Real Madrids bästa tvåvägsspelare, men hamnar lätt i skuggan av lagets andra stjärnor.
7 av 12
Mittfält: Kroaten Luka Modric är kanske Real Madrids bästa tvåvägsspelare, men hamnar lätt i skuggan av lagets andra stjärnor. - Foto: Bildbyrån
Mittfält: Cesc Fabregas gick från Barcelona till sin gamla rivalklubb Chelsea och visade att han fortfarande har Premier League-spelat i sig. Var en av lagets bästa spelare när de vann ligan förra säsongen.
8 av 12
Mittfält: Cesc Fabregas gick från Barcelona till sin gamla rivalklubb Chelsea och visade att han fortfarande har Premier League-spelat i sig. Var en av lagets bästa spelare när de vann ligan förra säsongen. - Foto: Bildbyrån
Mittfält: Mesut Özil. Tysken gör sällan stora avtryck på matcher men ligger alltid i topp när det gäller målchansskapande och passningar. Giftig.
9 av 12
Mittfält: Mesut Özil. Tysken gör sällan stora avtryck på matcher men ligger alltid i topp när det gäller målchansskapande och passningar. Giftig. - Foto: Bildbyrån
Mittfält: Spanjoren David Silva har varit en av Manchester Citys bästa spelare under några år nu och har verkligen gjort kaos med Premier League-försvaren. Assistkung.
10 av 12
Mittfält: Spanjoren David Silva har varit en av Manchester Citys bästa spelare under några år nu och har verkligen gjort kaos med Premier League-försvaren. Assistkung. - Foto: Bildbyrån
På topp: Alvaro Morata. Den förra Real Madrid-spelaren fick aldrig förtroendet i den spanska huvudstaden. Då drog han till Turin och Juventus och sköt ut Real ur Champions League. En riktig vinnarskalle och slitvarg.
11 av 12
På topp: Alvaro Morata. Den förra Real Madrid-spelaren fick aldrig förtroendet i den spanska huvudstaden. Då drog han till Turin och Juventus och sköt ut Real ur Champions League. En riktig vinnarskalle och slitvarg. - Foto: Bildbyrån
På topp: Fransmannen Antoine Griezmann har ryktats vara på väg till klubbar som Chelsea och PSG men är ganska nöjd med att vara en stjärna i Atletico Madrid. Blandar strålande teknik och vassa avslut med en hiskelig snabbhet.
12 av 12
På topp: Fransmannen Antoine Griezmann har ryktats vara på väg till klubbar som Chelsea och PSG men är ganska nöjd med att vara en stjärna i Atletico Madrid. Blandar strålande teknik och vassa avslut med en hiskelig snabbhet. - Foto: Bildbyrån

Superelvan – där ingen är nominerad till Ballon d'Or

Fifa har nominerat 23 spelare till fotbollens finaste individuella pris, Guldbollen. Men den här elvan, men spelare som inte kom med på lista, hade gått riktigt långt i Champions League.


De 23 spelarna nominerade till Ballon d'Or har valts, men som vanligt går åsikterna isär om rätt spelare har blivit valda.

Hur bra har Eden Hazard varit nyligen, och är Ivan Rakitic bättre än Mesut Özil? Är Javier Mascherano bättre än Gerard Pique?

I bildspelet ovan har vi gjort ett lag av 11 spelare som inte fick plats på den 23 namn långa Guldbollen-listan, och det är ett ganska vasst lag.

Se själva.

Här är de 23 som nominerats till Guldbollen:

Bildkälla: Bildbyrån

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra lag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.