Här är laget som spelar fotboll – i bara underkläder

Hur gör man om man inte orkar vänta på att damfotbollen ska få lika mycket uppmärksamhet herrfotbollen? Enligt grundaren av det här laget tar man av sig tröjorna.


För några år sedan levererade den gamla gubben och Fifa-presidenten Sepp Blatter ett oerhört sexistiskt förslag om hur damfotbollen skulle bli mer populär. Hans förslag: lättare boll, mer feminina kläder och tightare shorts.

Nu har ett gäng tjejer från Manchester gått samman och startat ett lag, med förhoppningar om en hel liga, i Blatters anda.

– Jag är 23 år gammal och vill inte vänta 20 år till för att se damfotbollen få pengar från sponsorer. Alla pengar kommer att gå tillbaka till damfotbollen och spelarna, säger grundaren av Lingerie Football League Gemma Hughes enligt Manchester Confidential.

Bildkälla: Youtube

Laget spelar i rosa sporttopp, svarta shorts och rosa strumpor, men Hughes menar inte att det handlar om att spelarna ska se sexiga ut, utan bara som kvinnor, och gör en koppling till skillnaden i klädstil i tennisens värld.

– Det handlar inte om att spelarna ska se sexiga ut, det handlar om kvinnor som ser ut som kvinnor. Se bara på tennis, kvinnorna klär sig som kvinnor och får lika mycket sponsorpengar och lika bra betalt som männen, säger hon enligt Mirror.

Se ett klipp på laget här:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här rätt väg att gå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.