Hur ska United ställa upp med Zlatan?
1 av 4
Hur ska United ställa upp med Zlatan? - Foto: Twitter/Bildbyrån
En nöjd Zlatan. Säkerligen efter att nyheten om United nu är officiell.
2 av 4
En nöjd Zlatan. Säkerligen efter att nyheten om United nu är officiell. - Foto: Bildbyrån
Zlatan Ibrahimovic gjorde 50 mål i PSG förra säsongen – hur många gör han i Man United nu?
3 av 4
Zlatan Ibrahimovic gjorde 50 mål i PSG förra säsongen – hur många gör han i Man United nu? - Foto: Bildbyrån
Zlatan återförenas med José Mourinho som tränare.
4 av 4
Zlatan återförenas med José Mourinho som tränare. - Foto: Bildbyrån

​Uppgifter om Mourinhos tilltänkta elva i United – med Zlatan på topp

Högt ansedda L'Equipe har presenterat den startelva som José Mourinho enligt uppgifter kommer prioritera att använda sig av i Manchester United. En elva med Zlatan Ibrahimovic, förstås.


Det händer mycket kring Manchester United i sommar. Demontränaren José Mourinho är redan klar som ny tränare för klubben som efterträdare till Louis van Gaal – och det kommer bli en stor rokad i spelartruppen.

Den spelare som ryktats vara på ingång allra mest är givetvis Zlatan Ibrahimovic – och i dag gjorde han själv nyheten officiell när han bombade ut det på sin Instagram. Övriga namn som spekuleras vara högt på Uniteds önskelista är bland annat Paul Pogba (Juventus) och Henrik Mkhitaryan (Borussia Dortmund).

Nu kommer högt ansedda tidningen L'Equipe med uppgifter om hur José Mourinho kommer vilja ställa upp sitt lag nästa säsong. En startelva innehållande såväl Pogba som Mkhitaryan – men framför allt Ibrahimovic.

Målvakt: David de Gea.

Försvar: Matteo Darmian, Chris Smalling, Eric Bailly (ny, Villarreal), Luke Shaw.

Mittfält: Paul Pogba (ny, Juventus), Morgan Schneiderlin, Wayne Rooney.

Anfall: Henrikh Mkhitaryan (ny, Dortmund), Zlatan Ibrahimovic, Anthony Martial.

Enligt L'Equipe kommer Mourinho vilja använda sig av Zlatan som ensam central anfallare flankerad av Mkhitaryan och Anthony Martial, medan Wayne Rooney tar en plats på det centrala mittfältet.

Vill du läsa mer nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.