Ronaldo får fortsätta EM-drömma – Lewandowskis Polen är utslaget. - Foto: Bildbyrån
De polska fansen var aktiva under matchen.
De polska fansen var aktiva under matchen. - Foto: Bildbyrån

Ronaldos EM-dröm lever – Portugal till semifinal efter straffdrama

Den första EM-kvartsfinalen, den mellan Polen och Portugal, krävde straffläggning för att få till ett avgörande.

Det krävdes 90 minuter plus förlängning för att få till en vinnare mellan Polen och Portugal. Det började dock blixtrande då Robert Lewandowski gav Polen ledningen redan i den andra spelminuten. Portugal kom dock tillbaka före paus och kvitterade genom supertalangen Renato Sanches, som i sin första landslagsstart blev yngst någonsin att göra mål i ett EM-slutspel med sina 18 år.

Det stod 1-1 efter 90 minuter och förlängningen förblev mållös. Straffar var tvingat att skilja lagen åt.

Väl där drog Portugal det längstra strået och vann med 5-3. Hjälte blev Ricardo Quaresma – som även avgjorde åttondelsfinalen mot Kroatien – som slog in den sista straffen, tillsammans med målvakten Rui Patricio.

Det betyder att Portugal får fortsätta EM-drömma och man gör det utan att ha vunnit en enda match i turneringen efter full tid. Tre oavgjorda matcher i gruppspelet samt två slutspelsmatcher där förlängning respektive straffsparkar krävts för att nå ett avgörande.

I semifinalen möter Portugal segraren mellan Wales och Belgien, som möts i morgon fredag.

Vill du läsa fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
/

Två svenskar till NBA-draften

Golfstjärnan opererad – missar major

Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.