Ola Toivonen och Oscar Hiljemark gjorde ett mål vardera i 3-0 vinsten mot Bulgarien. - Foto: Bildbyrån
Toivonen satte Sveriges första mål för kvällen.
Toivonen satte Sveriges första mål för kvällen. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Oscar Hiljemark satte det andra och blev så här glad.
Oscar Hiljemark satte det andra och blev så här glad. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Janne Anderssons mannar krossade Bulgarien på Friends Arena

Sverige tog en säker vinst mot Bulgarien i VM-kvalet på Friends Arena.

Det blev en bra fotbollsmåndag för de svenska landslagen. Först vann U21-landslaget med 4-2 i Trelleborg mot Kroatien och kvalificerade sig med det till U21-EM i Polen. Sen var det dags för A-landslaget att ta en säker vinst mot Bulgarien på Friends Arena.

Men det såg länge ut att kunna bli en ångestfylld fredagskväll på Nationalarenan då matchen länge inte innehöll några större glädjeämnen. Några minuter i slutet av första halvleken ändrade dock på det. I den 39:e minuten satte Ola Toivonen 1-0 efter en tilltrasslad situation i det bulgariska straffområdet.

Bildkälla: Bildbyrån

Och några minuter senare var det Oscar Hiljemarks förtjänst att matchen kändes en aning hetare. Efter ett inspel kunde Palermo-proffset trycka in bollen med en bredsida.

Andra halvlek var 13 minuter gammal när Sverige sedan utökade till 3-0 genom Benfica-proffset Victor Nilsson Lindelöf. Målet kom till genom en hörna där Nilsson skarvade in bollen med foten.

3-0 blev även slutresultatet och med det är Sverige ett steg närmare VM i Ryssland 2018.

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.