Nyheter24 minns Allsvenskan och listat vad vi kommer ihåg från året.
Nyheter24 minns Allsvenskan och listat vad vi kommer ihåg från året. - Foto: Bildbyrån

Det här minns vi från årets allsvenska

Nu när Allsvenskan är slut listar Nyheter24 det bästa som hänt, det sämsta, det konstigaste och en massa andra saker vi sett under året.


Allsvenskan är slut. I Malmö firas det och i Falkenberg fölls det nog någon tår just nu. I Helsingborg säger säkert Henrik Larsson någon konstig kommentar till en journalist och i AIK pratas det om hur mycket Alexander Isak ska säljas för.

Nedan summerar jag säsongen med ett klassiskt årets...

Besvikelse: Bristen på spänning. Malmö tog hem guldet relativt enkelt och AIK och IFK Göteborg var aldrig riktigt nära.

Succé: Alexander Isak...

Konstigaste: Sportbadets Johan Flinks intervju med Henrik Larsson var bara så konstig. Tystnaden från Henrik efter Johans frågor gav mig kalla kårar.

Skönaste: Johan Flinks hantering efter intervjun med Henrik Larsson. Bra att han låg på under intervjun och kul att han gjorde en artikel om händelsen.

Tråkigaste: Det är så tröttsamt att lyssna på bengaldebatten och det gör ont i min kropp när jag tänker på att det även kommer pratas om det nästa år.

Roligaste: Östersund! Det går inte att bortse från att de är en frisk fläkt, både på och utanför plan, vilket alltid är roligt.

Tifo: Djurgården tog hem första platsen i år med sitt tifo mot AIK på Tele2 Arena. Här kan du se motiveringen och vilka som inte nådde riktigt ända fram.

Supportrar: Med ett publiksnitt på 22 885 är det svårt att säga någon annat. Sen flytten till Tele2 Arena har deras tifon också blivit betydligt bättre sen tiden på Söderstadion, så även i år.

Mitt i prick: Djurgårdens sportchef Bosse Andersson sa i en intervju inför säsongen med fotbollsmagasinet Offside att Michael Olunga skulle komma igång under säsongen. Facit? 0 mål på 17 matcher (långt ifrån alla från start). Sedan 12 mål på 12 matcher.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du redan till 2017?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.