Zlatan fick ett gult kort efter att ha tagit av sig tröjan.
1 av 4
Zlatan fick ett gult kort efter att ha tagit av sig tröjan. - Foto: Ap/ TT Bild
Zlatans många tatueringar.
2 av 4
Zlatans många tatueringar. - Foto: Christophe Ena/ TT Bild
Många namn på Zlatan.
3 av 4
Många namn på Zlatan. - Foto: AP / TT Bild
Han är nu avstängd mot Monaco.
4 av 4
Han är nu avstängd mot Monaco. - Foto: Christophe Ena/ ASSOCIATED PRESS / TT

Experten kritisk till Zlatans kampanj: "Det är en cirkus"

Zlatans kampanj för World Food Program har uppskattats av många. Men faktiskt inte alla.


Det är den franska sportjournalisten Pierre Menes som menar att Zlatans tatueringskupp är fin, men tar alldeless för mycket fokus från fotbollen.

– Det här är klubbens image. PSG är en cirkus. Jag tror att problemet med PSG är att de i stället för att vara en fotbollsklubb fokuserar för mycket på vad som händer utanför planen. Den här händelsen med Ibrahimovic är så symbolisk, säger Menes till Le10Sport

"Han sätter sig över tränaren"

Det började i den andra matchminuten mot Caen när svensken gjorde mål och visade upp sina nya tatueringar. Spekulationerna om de nya gaddningar satte igång direkt, och Zlatan fick ett gult kort vilket gör att han är avstängd i toppmötet med Monaco.

Det visade sig vara en kampanj av WFP mot världens fattigdom, i sammarbete med FN. Initiativet har hyllats på många håll, men Menes är kritisk.

– Han slåss för att hindra hungern i världen. Det är extremt lovvärt. Det är ett väldigt fint klipp, fantastiskt. Men nu drar han på sig ett gult kort och är avstängd mot Monaco. Där sätter han sig över tränaren, något är galet, säger han.

Bildkälla: TT Bild

"Brist på prioriteringar"

PSG möter Chelsea i Champions League och Menes menar att Zlatans kampanj har hämmat lagets förberedelser inför matchen. 

– Dagen efter Caen-matchen sitter han i kostym och håller presskonferens i över en timme på ämnet. Samtidigt väntar tisdagsmatch mot Chelsea, och laget ska försöka förbereda sig. Han hade kunnat hålla presskonferensen på torsdag. Det råder brist på prioritering. Det finns hos denna qatariskt ägda klubb ett behov av att se så bra ut som möjligt. Så pass stort behov att de glömmer bort att de ska vara bra på planen också, säger Menes.

/
FN
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Pierre Menes
Tack för din röst!