Rånarna kan ha flytt i båt

Vittne hörde båt köra iväg från platsen där helikoptern vände.


STOCKHOLM. Helikopterrånarna kan ha flytt i en båt ifrån en badplats i Vällingby, där helikoptern vände efter det spektakulära värdedepårånet.

– Jag hörde en stor duns och sedan hur en båt körde iväg, säger en boende i området till Expressen.

När helikoptern lyfte från taket till G4S värdedepå i Västberga flög den först västerut mot Ekerö och vände sedan norrut, enligt flera ögonvittnen.

Nu finns det uppgifter som tyder på att helikoptern kan ha stannat till och släppt av något eller någon i samband med att den vände.

Efter ett tips spärrade polisen i torsdagskväll av ett område stort som tre fotbollsplaner vid Kanaanbadet i Vällingby, nära Grimstaskogen.

Nu utreder polisen om helikoptern släppt av bytet eller rånare i området.

Men om rånarna skulle ha flytt med båt från badplatsen så riskerar spåren att ta slut där, eftersom polisen inte kommer kunna få tag på några radarbilder på hur båten lämnade badet.

– Det finns ingen radar i det området, säger Nils Lindkvist, vid kustbevakningen, till Expressen.

Det finns flera möjliga flyktvägar tillgängliga som rånarna kan ha valt om de åkt båt från området. Mälaren mynnar rätt ut och det kryllar av obevakade småbåtshamnar där de kunnat lägga till utan att väcka uppmärksamhet.

Några potentiella tillflytksorter är till exempel Västerås, Enköping, Eskilstuna eller Köping.

På de dryga två timmarna som det dröjde från rånet i Västberga till dess att polisen larmades om att helikoptern hittats i Skavlötens friluftsområde i Täby kan helikoptern ha flugit långt. Så långt som 20 mil bort om den var fulltankad.

Helikoptern kan ha flugit så långt som 20 mil från platsen för rånet - och tillbaka om den var fulltankad.

Polisen bekräftar att de säkrat spår både i Vällingby och på den plats där helikoptern hittades i Täby, men är i övrigt mycket hemlighetsfulla om vad de fått fram i jakten på helikopterrånarna.

– Det finns alltid spår, utifrån fotavtryck kan vi till exempel utläsa om någon burit något tungt, när fotavtrycken gjordes och om personen gått snabbt, säger Conny Andersson, tracker vid polisen i Stockholm, till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.