Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
870
reaktioner idag

Sudic: "Hela Malmö vill se mig och Jansson spela ihop"

Publicerad 2012-05-10 11:38
 • BILD 1 av 6
  Foto: Björn Lindgren / SCANPIX Landslaget, Sverige, Zlatan Ibrahimovic, Fotboll, Jasmin Sudic, Allsvenskan, Malmo FF

  Men nu ska Sudic ta sig upp och konkurrera om mittbacksplatsen i MFF igen.

 • BILD 2 av 6
  Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX Allsvenskan, Jasmin Sudic, Landslaget, Fotboll, Malmo FF, Zlatan Ibrahimovic, Sverige

  Jasmin Sudic har rest sig igen efter två års skadeuppehåll.

 • BILD 3 av 6
  Foto: Björn Lindgren / SCANPIX Landslaget, Zlatan Ibrahimovic, Malmo FF, Allsvenskan, Sverige, Fotboll, Jasmin Sudic

  Här blir han hyllad av Agon Mehmeti och Guillermo Molins efter hans skada 2010.

 • BILD 4 av 6
  Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX Allsvenskan, Landslaget, Malmo FF, Zlatan Ibrahimovic, Sverige, Fotboll, Jasmin Sudic

  Och sedan har han hunnit med att göra det en gång till.

 • BILD 5 av 6
  Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX Allsvenskan, Jasmin Sudic, Zlatan Ibrahimovic, Sverige, Landslaget, Malmo FF, Fotboll

  Han comebackade på övertid mot Syrianska men hoppas snart få spela 90 minuter.

 • BILD 6 av 6
  Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX Sverige, Malmo FF, Fotboll, Landslaget, Zlatan Ibrahimovic, Allsvenskan, Jasmin Sudic

  I april 2010 drog han av korsbandet.

Två allvarliga korsbandsskador på två år. Nu är MFF-mittbacken Jasmin Sudic redo för spel i Allsvenskan igen: ”Jag har för mycket bra fotboll inom mig."

0 personer rekommenderar detta.

MALMÖ. På våren för två år sedan slet Jasmin Sudic av sitt korsband för första gången. Därefter har han hunnit med att skada samma korsband en gång till – men den här säsongen är han tillbaka.

– Jag drog av mitt korsband två gånger på två år vilket absolut inte är kul. Det är jättejobbigt. Men nu har jag tack och lov lyckats komma tillbaka och det som hjälpte mig var att jag hela tiden trodde på mig själv. Jag har för mycket bra fotboll inom mig som gjorde att jag aldrig ens tänkte på att ge upp, säger Sudic som var given i startelvan innan han blev skadad.

Liknande uppväxt som Zlatan

Liksom vår storstjärna Zlatan Ibrahimovic är Sudic uppväxt i en tuff förort i Malmö och precis som superstjärnan tror han att det har stärkt honom.

- Jag har i ett stökigt område ändå kunnat välja en annan väg än vad andra ungdomar har. Bor man på Sofielund måste man vara stark som människa för att kunna stå på sig själv. Det samma gäller även i fotbollen.

Kan du känna igen dig i det som Zlatan Ibrahimovic berättar i sin självbiografi?

- Det kan jag absolut. Visst var det lite så att lärarna inte gav fullt förtroende bara för att man var från ett stökigt område. Men samtidigt tycker jag att det bara blivit bättre med åren då alla insett att om Zlatan från Rosengård kan lyckas, då kan alla lyckas.

Sudic gjorde sin comeback för två veckor sedan när han på övertid hoppade in mot Syrianska. Han siktar dock på 90 minuters spel inom en snar framtid.

- Jag känner mig i ett bra fysiskt tillstånd och har även gjort någon 90 minuters match i B-laget så jag tror absolut att jag är redo för 90 minuter i Allsvenskan nu.

"Malmö vill se mig och Pontus Jansson spela tillsammans"

Sudic känner även förtroendet från MFF-fansen.

- Det känns som att hela Malmö vill se mig och Pontus Jansson spela tillsammans. Och det tror jag att de kommer få se en dag.

Sudic vill självklart utvecklas och testa hur långt hans vingar kan bära inom fotbollen – men han är också smärtsamt medveten om hur allting kan vända på en femöring för en fotbollsspelare.

- Jag tror att jag kan komma långt men sen vet jag att oväntade saker kan ske snabbt inom fotboll som förändrar situationen helt. Mitt mål är bara att komma så långt jag kan och jag strävar alltid efter mer.

Texten är skriven av Nicole Fältlöv en av bloggarna - och en av sex finalister - på nextinfootball.se där vinnaren blir Nyheter24:s EM-reporter på plats i Ukraina.


0 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER