Daniel Amartey är bara en hårmån från Djurgården medan Jan Tauer verkar vara iskall för klubben.
1 av 3
Daniel Amartey är bara en hårmån från Djurgården medan Jan Tauer verkar vara iskall för klubben. - Foto: Fotomontage: Djurgården/Bildbyrån
18-årige ghananen presenteras som nyförvärv inom kort.
2 av 3
18-årige ghananen presenteras som nyförvärv inom kort. - Foto: Foto: Djurgårdens IF
Tauer får nog leta efter andra klubbar.
3 av 3
Tauer får nog leta efter andra klubbar. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Han är Djurgårdens nästa nyförvärv

Precis som väntat kommer ghananen – som kan bli nya Yaya Touré enligt av Magnus Pehrsson – presenteras för Djurgården i dagarna.


Dif:s Silly Season:

Klara nyförvärv: Andreas Johansson, Jesper Arvidsson och Luis Solignac.

Klara förluster: James KeeneKennedy Igboananike, Daniel Sjölund och Andreas Dahlén

STOCKHOLM. Sedan Daniel Amartey, 18, var 16 år gammal har Magnus Pehrsson haft koll på honom. Ghananen har varit och provspelat för Djurgården och deras U21-lag under två längre besök och klubben hade dessutom förköpsrätten att köpa honom när han blev 18 år. 

Nu har han alltså nått körkortsåldern och därför kan Dif köpa loss honom – något de också snart kommer att göra, bekräftar Pehrsson för Nyheter24.

– Vi har inte skrivit något kontrakt med honom ännu men jag räknar med att vi kommer kunna presentera honom som Djurgårdsspelare inom en snar framtid.

Djurgårdens tränare har tidigare sagt att den unge mittfältaren med sin spelstil kan bli lika bra som Yaya Touré eller John Obi Mikel. Dessutom är 18-åringen redan given i Ghanas U20-landslag.

Här kan man se Daniel Amartey vara med och vinna SM-guld i U21 för Djurgården 2012. 


Däremot ser det inte ut att bli någon comeback för Jan Tauer, 29, i Djurgårdströjan. Tauer som har sagt att han vill återvända till klubben och tatuera in "Djurgårn 100%".

Kan det bli så att han återvänder till Djurgården?

– Det har inte varit någon diskussion hittills i alla fall.

Han är inte alls aktuell?

– I dag är han inte det i alla fall. Men det är ju en fantastisk profil, det måste jag ju säga. Det är väldigt roligt att han onekligen visar ett väldigt stort Djurgårdshjärta, men det har inte varit aktuellt att ta honom till Djurgården, säger Magnus Pehrsson till Nyheter24. 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?