Beslutet efter incidenten i matchen mellan Djurgården och Mjällby kommer att komma inom en vecka. Alldeles för länge enligt Järnkaminernas ordförande Dan Andersson.
1 av 4
Beslutet efter incidenten i matchen mellan Djurgården och Mjällby kommer att komma inom en vecka. Alldeles för länge enligt Järnkaminernas ordförande Dan Andersson. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Mjällbys Gbenga Arokoyo träffades hårt av ett päron från läktaren.
2 av 4
Mjällbys Gbenga Arokoyo träffades hårt av ett päron från läktaren. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Spelarna gick av planen efter händelsen och publiken fick vänta och se om matchens skulle spelas vidare.
3 av 4
Spelarna gick av planen efter händelsen och publiken fick vänta och se om matchens skulle spelas vidare. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Efter 45 minuter kom beskedet att matchen avbröts och läktarna blev snart tomma på åskådare.
4 av 4
Efter 45 minuter kom beskedet att matchen avbröts och läktarna blev snart tomma på åskådare. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Dif-fansens lösning: "Vi tror på kamratuppfostran"

Djurgårdens supportrar rasar mot Svenska fotbollsförbundet efter den avbrutna matchen. – Hade de varit ett företag hade de gått i konkurs, säger Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg.


Händelsen

I 37:e matchminuten skadades Djurgårdens Yussif Chibsah, och låg fortfarande ner när Mjällby just därefter tog ledningen genom Robin Strömberg. 

Mjällby firade framför Djurgårdens fans varpå föremål kastades in på planen. 

Ett päron träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo i magen som blev liggande. 

Efter lång diskussion avbröt domaren matchen. 

STOCKHOLM. Djurgårdens match mot Mjällby i hemmapremiären på Stadion fick ett tråkigt slut när domaren valde att avbryta matchen efter 37 minuter. Flera föremål kastades in och ett päron träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo.

Ett beslut från disciplinnämnden väntas komma inom en vecka och det är enligt Järnkaminernas ordförande alldeles för sent.

– Beslutet skulle komma efter tio minuter när de hade utvärderat att det rådde en lugn stämning. Det är ovärdigt att det ska ta en vecka för ett svenskt fotbollsförbund att komma till ett beslut, säger Järnkaminernas ordförande Dan Blomberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Svenska fotbollsförbundet är ett skämt. Hade de varit ett företag hade de gått i konkurs. Man har inga riktlinjer utan går bara efter känsla.

"Vi tror på kamratuppforstran"

Samtidigt som Blomberg tar avstånd från kasten från läktaren är han mycket upprörd över att de valde att avbryta matchen.

– Det är förjäkligt, jag tror verkligen inte att något mer hade hänt om de hade återupptagit matchen. Vi tog tag i det på läktaren, vi tror på en kamratuppfostran. Det fungerar inte när ett rättssamhälle ska straffa ett fåtal idioter.

– Vi försökte komma i kontakt med matchdelegater och förklara att det rådde en lugn stämning på läktaren, att det enbart var ett litet antal idioter skyldiga.

"Alla bara hoppade och sjöng"

Stämningen på Stadion var enligt Blomberg mycket god även under den långa, fruktlösa väntan på matchens återuppstart.

– Det är förjäkligt, jag börjar nästan gråta när jag tänker på stämningen som var på läktaren när vi väntade på belsutet. Alla bara hoppade och sjöng.

Det återstår att se vad disciplinnämnden tar för beslut. I fall beskedet kommer att Mjällby tilldelas segern med 3–0 så har högsatsande Djurgården inlett allsvenskan med 0 poäng och 0–6 i målskillnad efter två matcher.

Dif
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!