Tokelo Rantie är klar för Championship-klubben AFC Bournemouth.
1 av 4
Tokelo Rantie är klar för Championship-klubben AFC Bournemouth. - Foto: BILDBYRN / Avdo Bilkanovic
Enligt Aftonbladet säljs han för 35 miljoner kronor.
2 av 4
Enligt Aftonbladet säljs han för 35 miljoner kronor. - Foto: © BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON
Därmed blir han den sjätte dyraste försäljningen någonsin i allsvenskan.
3 av 4
Därmed blir han den sjätte dyraste försäljningen någonsin i allsvenskan. - Foto: BILDBYRN / Avdo Bilkanovic
Rantie gjorde sju mål och en assist på 20 matcher i allsvenskan för MFF den här säsongen.
4 av 4
Rantie gjorde sju mål och en assist på 20 matcher i allsvenskan för MFF den här säsongen. - Foto: © BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON

Rantie blir den sjunde dyraste försäljningen i allsvenskan – någonsin

Alla trodde att Jiloan Hamad skulle lämna Malmö FF. Då blev det istället klubbens anfallsstjärna Tokelo Rantie, 22, som köps – av Championship-klubben AFC Bournemouth.


MFF:s anfallsfacit

Tokelo Rantie: Har gjort sju mål och en assist på 20 matcher i allsvenskan.

Magnus Eriksson: Har gjort åtta mål och tio assist på 21 matcher i allsvenskan.

Dardan Rexhepi: Har gjort ett mål och två assist på 13 matcher i allsvenskan.

Benjamin Fadi: Har inte gjort någon poäng på två korta inhopp i allsvenskan.

MALMÖ. Malmö FF har en historia av att sälja spelare dyrt. När Zlatan Ibrahimovic gick till Ajax för 82,5 miljoner kronor var det inte bara MFF:s dyraste försäljning någonsin utan också allsvenskans överlägset dyraste försäljning någonsin

Då hette sportchefen Hasse Borg – nu heter han Per Ågren. Men Ågren verkar även han ha en talang för att sälja spelare dyrt. 

Anfallsstjärnan Tokelo Rantie är nu klar för Championship-klubben AFC Bournemouth – och MFF drar in stora pengar på försäljningen. Något de även bekräftar på sin officiella hemsida.

"Fått ett mycket bra bud"

– Vi har fått ett mycket bra bud och Tokelo Rantie vill fortsätta karriären i England, säger Per Ågren.

Enligt Aftonbladet betalar Championship-klubben 35 miljoner kronor för sydafrikanen – vilket är den sjätte dyraste försäljningen någonsin i allsvenskan. Han kostade lika mycket som Alexander Gerndt och Emir Bajrami när de lämnade Helsingborg respektive Elfsborg.

Rantie vill även skicka en sista hälsning (om han inte få tillåtelse att spela MFF:s match mot Öster i helgen) till supportrar i klubben.

"Viktigt för min karriär"

– Jag har verkligen stortrivts i MFF och fått mycket speltid och stort förtroende. Jag har blivit väl omhändertagen och fått de bästa förutsättningarna för att lyckas. Jag vill passa på att tacka alla supportrar, medspelare och tränare för att ni gjort min tid i Malmö FF så speciell. Nu fick jag möjligheten att flytta till England vilket var ett mycket svårt beslut, men väldigt viktigt för min familj och min karriär, säger han till den officiella hemsidan

För att se de dyraste försäljningarna någonsin i allsvenskan, klicka här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.