Den är inte första gången som Gefle IF gör bort sig på Internet. Tidigare har halvnakna kvinnor hamnat på klubbens hemsida.
1 av 2
Den är inte första gången som Gefle IF gör bort sig på Internet. Tidigare har halvnakna kvinnor hamnat på klubbens hemsida. - Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Fotot kommer från Ajax-spelaren Ryan Babels Instagramkonto.
2 av 2
Fotot kommer från Ajax-spelaren Ryan Babels Instagramkonto. - Foto: © Bildbyrån - COP 30 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN

Allsvensk klubb gillade nakenfoto på Instagram – ber nu om ursäkt

Under fredagen kunde Facebook-följare till Gefle IF se att klubben hade gillat ett foto på Instagram – en bild på en kvinna iförd endast stringtrosor. Det är andra gången som Gefle IF kopplas samman med sexistiska bilder:– Det är fruktansvärt, säger klubbdirektören Eva von Schéele-Frid till Gävletidningar.


I inledningen av 2012 publicerade Gefle IF flera bilder på halvnakna kvinnor på sin officiella hemsida. Något som tvingade klubben att be om ursäkt och strama åt reglerna för vilka som hade behörighet till hemsidan.

Men nu har det hänt igen. Under fredagen la flera av Gävlelagets följare märke till att klubben hade gillat Ajax-stjärnan och den före detta Liverpool-spelaren Ryan Babels foto på Instagram, enligt Gävletidningar. Ett foto på en kvinna i bara stringtrosor.


Klubben har tagit bort fotot efter att Gävletidningar uppmärksammade missödet.

– Jag vet vad som har hänt, men även om det inte är någon bra förklaring så är det en förklaring, säger klubbdirektören Eva von Schéele-Frid till tidningarna. 

Enligt klubbdirektören har en person lånat en smartphone av en anställd till klubben – och sedan gillat Ryal Babels foto.

– Allt är fruktansvärt illa. Det här är inte något vi i Gefle IF vill bli förknippade med, och det är bedrövligt att någon obehörig har fått tillgång till vår officiella facebooksida, säger hon till Gävletidningar

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.