Djurgårdens supportrar har mest #derbyångest

Glädje, sorg, kärlek, hat – men också oro. Ett fotbollsderby täcker hela känslospektrat. Om man tar tempen på Djurgårdens och AIK:s supportrar är det tydligt att Dif-fansen är mer nervösa inför kvällens match – i alla fall på Twitter.


Medan spelarna Amadou Jawo, Andreas Johansson och Nils-Eric Johansson är självsäkra inför kvällens Stockholmsdrabbning är supportrarna desto hispigare.

Det är tydligt på Twitter. Under hashtagen #derbyångest har flera supportrar uttryckt sin oro inför matchen. 

AIK-supportrarna, som har ett rykte av sig att ha ett stort självförtroende som nästan angränsar till övermod, verkar trots förlusten mot toppkonkurrenten IFK Göteborg i måndags tro mer på sitt lag. 

Djurgårdens supportrar är desto oroligare – åtminstone om man ser till mängden tweets under hashtagen.

Av de supportrar man tydligt kan urskilja klubbtillhörighet på är det märkligt nog bara en AIK:are som syns – och han gör bäst i att hålla sig nära en toalett under den resterande delen av dagen. 

AIK-supportrarna är däremot mer inne på hashtagen #hatardif som trendar nationellt i Sverige. Idén är att göra något vardagligt och #hatadif. 

Amadou Jawo inför matchen.


Nils-Eric Johansson:

Andreas Johansson:

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

idag 14:34
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.