En vanlig syn för Stefan Selakovic att få ett gult kort från domaren.
1 av 4
En vanlig syn för Stefan Selakovic att få ett gult kort från domaren. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Selakovic koncentrerad när han tar ner bollen.
2 av 4
Selakovic koncentrerad när han tar ner bollen. - Foto: Scanpix
Halmstads lagkapten och hjärta.
3 av 4
Halmstads lagkapten och hjärta. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Här får "Sella" ett gult kort av domaren Martin Hansson.
4 av 4
Här får "Sella" ett gult kort av domaren Martin Hansson. - Foto: BildbyråŒn

Allsvenskans "gnällspik" är mest varnad i serien

Stefan Selakovic har dragit på sig flest gula kort i Allsvenskan så här långt med åtta varningar. Han har trots det inte fått något rött kort.– Man tar och håller käften för man vill ju inte lämna planen, säger Stefan Selakovic till Nyheter24.


Topp fem varnade spelare i Allsvenskan

1. Stefan Selakovic 8

2. Fredrik Liverstam 8

3. Alexander Faltsetas 7

4. Jiloan Hamad 7

5. Johan Persson 6

HBK-profilen Stefan Selakovic är känd för att snacka mycket på planen och fått ett rykte om sig om att vara en gnällspik. Att även dra på sig en och annan varning för snack tillhör vanligheterna. Men hur ligger det till den här säsongen? Faktum är att han toppar Allsvenskans varningsliga just nu med åtta gula kort. Lika många som lagkamraten Fredrik Liverstam.

– Ibland får man en varning extra för att man är känd av domarna för att snacka. Men jag tycker det har blivit bättre genom åren. I år har jag väl dragit på mig två, tre kort för snack kanske. Fredrik är ju back och har en annan spelstil än mig. Men jag tycker han har fått några billiga kort emot sig, säger Selakovic till Nyheter24.

"Man håller käften när man fått ett gult"

Selakovic tycker dock att det mest är tillfälligheter att han har flest varningar, och han har faktiskt klarat sig undan utvisningar.

– När jag spelar match så går jag verkligen in för det som fan och då blir det några kort. Men när jag väl har fått ett så tar jag och håller käften så att man inte åker ut. Men alla får gå till sig själva och fundera på varför man dra på sig varningar, och man får skylla sig själv ibland.

Domarnas roll har diskuterats flitigt den här säsongen och de har fått mycket kritik från många håll. Selakovic tycker dock att man går väl hårt åt domarna ibland. 

– Domarna har det tufft och har det inte så jävla lätt hela tiden. När man tittar på teve så får man mer förståelse för deras jobb, men när man spelar själv så brinner det till och det är ju bara ens egna fel om man gör något dumt.

"Poängmässigt är vi inte nöjda"

Halmstad har haft en knackig säsong och ligger just nu näst sist i den oerhört jämna botten av Allsvenskan.

– Poängmässigt är vi inte nöjda, men spelmässigt har det blivit bättre och bättre. Vi har ändå tagit några tunga skalper och borde kunna hålla oss kvar i serien.

Selakovic kontrakt går ut med Halmstad efter säsongen och han vet ännu inte hur framtiden ser ut.

– Vi har inte pratat någonting om det, sånt får vänta till efter säsongen, avslutar han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.