Magnus Eriksson har haft många anledningar att jubla den här säsongen.
1 av 4
Magnus Eriksson har haft många anledningar att jubla den här säsongen. - Foto: Andreas Hillergren / TT Bild
Eriksson firar ett mål med Jiload Hamad och Tokelo Rantie.
2 av 4
Eriksson firar ett mål med Jiload Hamad och Tokelo Rantie. - Foto: Patric Söderström / TT Bild
Han har en del tatueringar som många andra fotbollsspelare
3 av 4
Han har en del tatueringar som många andra fotbollsspelare - Foto: Andreas Hillergren / TT Bild
Eriksson hämtar ut bollen från nät efter ett av sina mål.
4 av 4
Eriksson hämtar ut bollen från nät efter ett av sina mål. - Foto: Patric Söderström / TT Bild

Allsvenskans poängkung: "Så länge vi vinner guld skiter jag i det"

Magnus Eriksson i Malmö FF leder poängligan i allsvenskan och anses av många att vara seriens mest mångsidige anfallare. Men själv lägger han ingen prestige i det.– Så länge vi vinner guld så skiter jag i poängligan faktiskt, säger han till Nyheter24.


Topp 5 poängligan

1. Magnus Eriksson, 22 poäng

2. Tobias Hysén, 18 poäng

3. Mattias Lindström, 18 poäng

4. Henok Goitom, 15 poäng

5. Moestafa El Kabir, 14 poäng

Inför säsongen vände han hem till Sverige och Malmö FF med ett något sargat självförtroende. Men med stor revanschlusta har han visat vad han går för och sin stora potential. Nu är Magnus Eriksson, 23, allsvenskans poängkung med tio gjorda mål och tolv assist.

– Det har gått bra och jag kände stor revansch att visa att jag är bra. Jag gillar faktiskt att spela fram mer och det syns i i statistiken, säger han till Nyheter24.

Misslyckades i Belgien

Efter att ha gjort succé i Åtvidaberg på bara ett halvår 2012 såldes han till Genk i Belgien. Där gick det tungt och han hamnade i frysboxen snabbt. Det blev bara fyra matcher för honom i det belgiska laget.

– Det var en tuff tid, men det är inget som jag går och ältar längre. Malmö trodde på mig och gav mig en ny chans, jag trivs verkligen här.

Även om han fortfarande drömmer om utlandet känner han ingen stress över att flytta utomlands igen.

– Det är klart att man vill testa det igen, men jag har ingen brådska. Drömmen hade ju varit Premier League, men dit har jag några nivåer till.

Anfallskamraten Rantie lämnade

I Malmö FF blev det snabbt succé tillsammans med Tokelo Rantie. Sydafrikanen lämnade dock Malmö i somras och gick till Bournemouth i England.

– Han är en jättebra spelare och vi lärde känna varandra mer och mer desto längre säsongen gick. Men efter han lämna har det funkat riktigt bra med Guillermo Molins också.

Skåneklubben är storfavoriter att vinna SM-guldet. Med tre omgångar kvar väntar två bottenlagen Syrianska och Brommapojkarna på hemmaplan, däremellan möter man svårspelade Elfsborg på bortaplan.

– Alla snackar nästan som att vi redan har säkrat guldet. Men så får man inte tänka då ingenting är klart, vi fokuserar bara på att ta tre poäng i nästa match.

Vad skulle ett SM-guld betyda för dig och laget?

– Det skulle vara helt fantastiskt, det är de finaste man kan vinna i Sverige. Vi har ett grymt lag och man umgås nästan varje dag så klart det skulle vara underbart att toppa med det.

Nu har spelarna haft några lediga dagar inför slutspurten då det var landslagsuppehåll. Om han får dra på sig landslagströjan i framtiden vågar han inte svara på.

– Det är klart att man har en dröm om att spela i landslaget, men det är inget som jag tänker på, avslutar Eriksson.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.