AIK-supportrar.
1 av 4
AIK-supportrar. - Foto: TT Bild
Firman Boyes anhängare.
2 av 4
Firman Boyes anhängare. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
AIK supportrar ska bojkotta Expressen.
3 av 4
AIK supportrar ska bojkotta Expressen. - Foto: Bildbyrån
Supportrar.
4 av 4
Supportrar. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson

Uppmaningen: "Köp inte Expressen, AIK:are"

"Köp inte Expressen" – den uppmaningen går AIK-alliansen, AIK:s samlade supportergrupper och huliganförening Firman Boys, ut med under torsdagen.


Det är efter ett händelserikt år med flera artikelserier om AIK och klubbens supportrar som AIK-alliansen och huliganfraktionen Firman Boys har valt att starta en kampanj emot Expressen. De är starkt kritiska till hur tidningen har rapporterat kring bland annat huliganers inverkan på klubben och att Ivan Turinas änka ska ha blivit lurad på pengar av klubben.  

De uppmanar därför alla AIK:are att bojkotta Expressen i en lång artikel, som bland annat kan läsas i sin helhet på Black Armys hemsida. Rubriken till artikeln är: "Uppmaning till alla AIK supportrar: - Köp inte Expressen!"

"Expressen är värst"

"Expressen är inte ensamma om sin smutskastning av AIK men de är värst. Gränserna har successivt flyttats fram och fakta och yrkesetik har ersatts av en ensidig och i många fall lögnaktig skandaljournalistik som har medfört att förtroendet för tidningen nu är helt borta. Som enskilda konsumenter och tidningsköpare markerar vi därför på det bästa sättet vi kan göra - genom att inte köpa tidningen Expressen."

I sista stycket skriver de:

"Om 1000 AIK-supportrar som dagligen köper Expressen skulle sluta göra det så skulle det innebära över 5 miljoner svenska kronor i förlorade intäkter för tidningen - per år. Vi är medvetna om hur svårt det är att få rätt eller nå framgång mot media, den enda svensk som varit framgångsrik där är sannolikt Zlatan Ibrahimovic, men är det några andra som ska lyckas så är det AIK:s alla medlemmar och supportrar. Och som tidigare AIK tränaren och Liverpool spelaren Richard Money en gång sa: "-AIK-fansen är på gott och ont den mest passionerade grupp människor jag någonsin träffat. Och då har jag ändå spelat i Liverpool."

"Förstår fansen"

Thomas Mattsson som är chefredaktör på Expressen ger sin syn på saken till Resumé och säger så här:

– Som AIK-supporter delar jag förstås fansens engagemang och, precis som det står i uppropet, "välkomnar granskningar och undersökande journalistik om vår klubb så länge den ger en rättvis beskrivning av verkligheten". Men som journalist är jag förstås också väl medveten om att den som genomlyses av medier inte alltid tycker att det är önskvärt, säger Thomas Mattsson och fortsätter:

– AIK-fansen räknar upp flera granskningar som gjorts av olika medier, men pekar ut Expressen för att ha varit mest intensiv i bevakningen. Det har jag egentligen ingen kommentar till, det står var och en fritt att recensera medier. Som Liverpool-supporter kan jag ju konstatera att jämförelsen med Hillsborough-katastrofen saknar proportioner, men jag vill helst inte göra sådana kopplingar alls. 

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.