Sveriges mesta landslagsman genom tiderna Anders Svensson funderar på att sluta med fotbollen.
1 av 4
Sveriges mesta landslagsman genom tiderna Anders Svensson funderar på att sluta med fotbollen. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Anders Svensson deppar efter förlusten mot Esbjerg under torsdagen.
2 av 4
Anders Svensson deppar efter förlusten mot Esbjerg under torsdagen. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
Har gjort flest landskamper genom tiderna för Sverige.
3 av 4
Har gjort flest landskamper genom tiderna för Sverige. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Frisparken mot Argentina i VM 2002 en av de största höjdpunkterna i karriären.
4 av 4
Frisparken mot Argentina i VM 2002 en av de största höjdpunkterna i karriären. - Foto: Bildbyrån

Svenssons ultimatum till Elfsborg: "Satsa annars lägger jag av"

Satsa Elfsborg! Det är Anders Svenssons krav och uppmaning för att han ska fortsätta minst en säsong till med fotbollen.– Jag vill ha en riktig nysatsning, annars kan det mycket väl bli så att jag lägger av redan efter den här säsongen, säger Svensson till Nyheter24.


Efter Elfsborgs förlust hemma mot Esbjerg i Europa League under torsdagen pratade lagkaptenen Anders Svensson att lägga på skorna. 

– Det kanske är lika bra att jag lägger av. Så känns det just nu i alla fall, sa han till Borås Tidning.

Nu dagen efter utvecklar han det. 

– Det var förstås lite impulsivt då efter matchen, men samtidigt så finns tankarna där på att lägga av. Missar vi playoff med landslaget så är det över där. Även om jag själv kanske vill fortsätta så känns det inte som att jag är framtiden. Att satsa mot EM 2016 känns inte realistiskt för min del, säger Svensson till Nyheter24.

Glad att inte leva på gamla meriter

Men han är glad över att det gått bra i de sista matcherna i blågult nu i höst.

– Jag är glad över att jag gjorde bra prestationer nu på slutet och inte levde på gamla meriter. Man hade ju tankarna redan inför Österrike-matchen att det här kan vara sista matchen i landslaget om vi inte går till playoff. Det är jobbigt såklart men var samtidigt verkligheten.

Elfsborg bytte för några veckor sedan ut tränaren Jörgen Lennartsson mot Klas Ingesson. Men det är inte förändring nog för Svensson.

"Snart kanske är dags att lämna över till ungdomarna"

– Jag vill se att det sker en riktig nysatsning här i Elfsborg. Att man börja bygga något nytt och kan göra något riktigt bra av det. Vi har väldigt bra ungdomar och det kanske snart är dags att lämna över till dem. Klas Ingesson var förstås en förändring, men vi vet inte hur det blir med han i framtiden. Jag vill se att vi verkligen avslutar den här säsongen snyggt med de matcher som vi har kvar och gör något bra för supportrarna. 

Svensson medger att han kan lägga av redan i vinter.

– Jag vill ha en riktig nysatsning i klubben, blir det inte de så kan det mycket väl bli så att jag lägger av redan efter den här säsongen.

Hur känns det att tänka på att slutet kanske är nära av fotbollskarriären?

– Det är så klart alltid känslosamt att tänka på att lägga av. Men samtidigt inser man ju också att det finns ju ett slut och inget varar för evigt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.