Nabil Bahoui spelade fram till AIK:s 1–0-mål mot Örebro.
1 av 4
Nabil Bahoui spelade fram till AIK:s 1–0-mål mot Örebro. - Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson
I början av året var han med svenska landslaget på vinterturnén.
2 av 4
I början av året var han med svenska landslaget på vinterturnén. - Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson
Eero Markkanen gjorde AIK:s ledningsmål.
3 av 4
Eero Markkanen gjorde AIK:s ledningsmål. - Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson
Örebro kvitterade genom Shpetim Hasani.
4 av 4
Örebro kvitterade genom Shpetim Hasani. - Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

AIK-stjärnan om sin frispråkighet: "Jag är inte så skolad"

Nabil Bahoui har haft en tuff inledning på säsongen. För Nyheter24 berättar han om en försäsong kantad av sjukdomar – och varför han låter en vän vara hans presskontakt.– Han gör det enklare för mig, säger han till Nyheter24.


Häng med!

Gå med i "Derbyfest - ja, tack!" på Facebook och hjälp till för att skapa den stämning som vi alla vill ha.

Ladda även gärna ner bilden och använd i sociala medier – med hashtaggen #derbyfest.

Nabil Bahoui hade ett framgångsrikt fjolår med sju mål och åtta assist under sin första säsong i allsvenskan. Mot Örebro under söndagen spelade han fram till Eero Markkanens 1–0-mål, men är inte helt nöjd med sin säsongsinledning.

– Jag har haft lite problem med allergi och sjukdomar, men jag känner mig lite bättre och att det är på gång. Jag ska inte säga att jag är i mitt livs form, men det känns bättre och bättre för varje dag, match och träning.

AIK vann borta mot Gefle i den andra omgången för drygt en vecka sedan efter att ha vänt ett 0–1-underläge till 2–1. Medan de andra spelarna i laget firade segern framför den tillresta AIK-klacken satt Bahoui kvar på planen och hade svårt att andas. Ledare i laget var framme för att hjälpa honom och efter en stund verkade läget under kontroll.

Spelade med misstänkt infektion

– Jag tror att jag har haft någon infektion i kroppen, men vi vet inte exakt. Jag hade dessutom lite allergiproblem, så det var tveksamt om jag skulle spela. Sedan bestämde vi att jag skulle spela och då spelade jag tills jag tog slut och sedan hade jag svårt att andas. Nu kändes det lite bättre och det känns som att jag går framåt. Jag försöker bara bli frisk, så jag kan få ut allt på plan.

Med facit i hand var han kanske inte helt redo för 90 minuter.

– Nej, men samtidigt vill man hjälpa laget när man ändå är på plan. Frågar de "Nabbe, är det bra?" säger man ja, även fast det kanske inte är hundra.

Kontakt som kotrollerar

Nabil Bahoui är en av de AIK-spelare som ställer sig bakom Nyheter24:s kampanj "Derbyfest – ja, tack!". När Nyheter24 tog kontakt med honom angående kampanjen var han positiv till budskapet, men hänvisade till en kontakt som var tvungen att godkänna hans deltagande först.

– Jag ska vara ärlig. Det är mycket för att underlätta för mig själv. Det kan vara mycket grejer, bland annat biljetter inför match, folk som ringer, ditt och datt, reklam och sådant. Så jag har en barndomsvän till mig som jag brukar skicka över sådant till. Han gör det enklare för mig kan man säga.

När jag pratade med honom sa han att du inte alltid är så vass i media och att det gärna får gå genom honom först.

– Han skojar bara lite.

Är det något speciellt du har sagt?

– Nej, jag säger mycket det jag känner. Jag är inte så skolad. Tycker jag något säger jag det, det är väl det som är den största skillnaden tror jag.

Har någon i klubben sagt att du får tänka på vad du säger?

– Nej. Inte än i alla fall.

/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.