Järnkaminerna och Black Army går ut med ett gemensamt uttalande.
1 av 5
Järnkaminerna och Black Army går ut med ett gemensamt uttalande.
Djurgårdssupportrar.
2 av 5
Djurgårdssupportrar. - Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson
AIK-supportrar.
3 av 5
AIK-supportrar. - Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson
Matchen spelas på Tele2 Arena.
4 av 5
Matchen spelas på Tele2 Arena. - Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg
27 112 åskådare såg det senaste mötet mellan lagen.
5 av 5
27 112 åskådare såg det senaste mötet mellan lagen. - Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Rivalfansen enas i öppet brev – för "en lugn match utan bråk"

Inför onsdagens derby vädjar nu Järnkaminerna och Black Army i ett öppet brev om en match utan bråk.


Häng med!

Gå med i "Derbyfest - ja, tack!" på Facebook och hjälp till för att skapa den stämning som vi alla vill ha.

Ladda även gärna ner bilden och använd i sociala medier – med hashtaggen #derbyfest.

Under onsdagen möts Djurgården och AIK på Tele2 Arena i säsongens första derby. Nu går Djurgårdens supportergrupp Järnkaminerna tillsammans med AIK:s supportergrupp Black Army ut med en gemensam skrivelse. Där uppmanar de åskådarna på matchen att skapa en bra stämning utan bråk.

Det gemensamma uttalandet bottnar framförallt i händelserna i Helsingborg då en djurgårdssupporter misshandlades till döds inför den allsvenska premiären.

Här är det öppna brevet:

"I morgon spelas ett av Europas hetaste derbyn när Djurgårdens IF tar emot AIK på Tele2 Arena. Tillsammans skapar supportrar från AIK och Djurgården en inramning som det talas om långt utanför Sveriges gränser och en match som alla fotbollsälskare borde få vara med och uppleva på plats.

Efter den senaste tidens händelser vill vi fokusera på det vi alltid vill fokusera på: Att skapa Sveriges bästa stämning.

Vi uppmanar alla AIK:are och Djurgårdare till en lugn match utan bråk utanför och inne på arenan. Däremot vill vi se en uppvisning på läktarna som ingen annan match i Sverige kommer i närheten av."

/
AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.