Victor Capel tycker att det är okej med hatramsor.
1 av 4
Victor Capel tycker att det är okej med hatramsor. - Foto: TT/Scanpix/Claudio Bresciani
Han är ordförande för AIK:s supporterorganisation Black Army.
2 av 4
Han är ordförande för AIK:s supporterorganisation Black Army. - Foto: TT/Maja Suslin
Capel vill ha ett derby utan bråk.
3 av 4
Capel vill ha ett derby utan bråk. - Foto: Bildbyrån/Björn Tilly
Senast Djurgården och AIK möttes slutade det 2–2.
4 av 4
Senast Djurgården och AIK möttes slutade det 2–2. - Foto: Bildbyrån/Marcus Ericsson

Black Army-ordförande: "Jag tycker att man kan ha en hatramsa ibland"

Black Armys ordförande Victor Capel tycker att det är okej med hatramsor på läktarna. Däremot vill han att derbyt mellan Djurgården och AIK ska vara utan bråk.


Häng med!

Gå med i "Derbyfest - ja, tack!" på Facebook och hjälp till för att skapa den stämning som vi alla vill ha.

Ladda även gärna ner bilden och använd i sociala medier – med hashtaggen #derbyfest.

Årets allsvenska startade på sämsta tänkbara sätt då en djurgårdssupporter misshandlades till döds i Helsingborg inför premiäromgången. Sedan dess har det pågått en debatt kring hur man ska komma tillrätta med ordningsstörningar vid fotbollsmatcher. Bland annat debatteras om det är okej med hatyttringar och om hatramsor ska tillåtas.

Black Armys ordförande Victor Capel tycker dock att hatramsor är acceptabelt, till skillnad från AIK:s vd Thomas Edselius och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

– Ja, eftersom det är ramsor på fotbollsmatcher. Sjunger man i 90 minuter tycker jag att man kan ha med en hatramsa ibland, säger han till Nyheter24.

"Hade känts osmakligt"

Tidigare i veckan gick AIK-alliansen ut och uppmanade supportrarna att inte sjunga "Mörda ett djurgårdsbarn"-ramsan under derbyt.

– Det känns ganska naturligt att vi inte vill att man ska sjunga den. Det handlar om lite taktkänsla och hade känts rätt osmakligt att sjunga den. Den ramsan var mest använd på 90-talet, men sedan har den kommit tillbaka lite grann. Den är dock inte särskilt använd.

Vill ha match utan bråk

Hur en optimal stämning är under ett derby finns det många olika åsikter om. Capel vet dock vad han vill ha ut av stämningen och understryker att han vill ha en match utan bråk.

– Bra sång, pyroteknik, bra drag och att AIK vinner. Det får gärna vara utan bråk också.

/
/
/
/
/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.