Liksom Laurent Blanc.
1 av 8
Liksom Laurent Blanc. - Foto: Lars Baron/Getty
Hamrén mindre nöjd i första halvlek.
2 av 8
Hamrén mindre nöjd i första halvlek. - Foto: Julian Finney/Getty
Englands startelva.
3 av 8
Englands startelva. - Foto: Laurent Cipriani/Scanpix
Sveriges startelva.
4 av 8
Sveriges startelva. - Foto: Martin Meissner/Scanpix
Sverige skapade de hetaste chanserna matchen igenom. Här rundar Ola Toivonen Hugo Lloris, men skottet tar i stolpen.
5 av 8
Sverige skapade de hetaste chanserna matchen igenom. Här rundar Ola Toivonen Hugo Lloris, men skottet tar i stolpen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Mot slutet pressade dock fransmännen rejält och den svenska backlinjen hade svårt att hänga med.
6 av 8
Mot slutet pressade dock fransmännen rejält och den svenska backlinjen hade svårt att hänga med. - Foto: Ian Walton/Getty
Här skjuter Zlatan in 1-0 på volley.
7 av 8
Här skjuter Zlatan in 1-0 på volley. - Foto: Julian Finney/Getty Images
Målet är EM:s snyggaste hittills.
8 av 8
Målet är EM:s snyggaste hittills. - Foto: Ian Walton/Getty

Zlatans drömmål gav Sverige segern

När det inte gällde något var Sverige som bäst. Zlatan Ibrahimovic 1-0-mål i den 54:e minuten är EM:s snyggaste mål hittills och räckte till seger.


Sverige-Frankrike

1-0 Ibrahimovic (54)
2-0 Larsson (90)

Publik: 55 000
Domare: Proenca, Portugal

Grupp D
1. England 7 poäng
2. Frankrike 4 poäng
3. Ukraina 3 poäng
4. Sverige 3 poäng

KIEV. När EM-festen var över och det bara återstod en betydelselös match visade Sverige upp sig från sin bästa sida. Sverige stod emot Frankrikes offensiv matchen igenom och i den 54:e minuten gjorde Zlatan Ibrahimovic ett riktigt drömmål.

Milanstjärnan fick ett inlägg från höger och dundrade in 1-0 på volley bakom en chanslös Hugo Lloris. EM:s klart snyggaste mål hittills. Och i den 90:e minuten uttökade Sebastian Larsson till 2-0 efter en tilltrasslad situation.

– Jag får ett perfekt inlägg av Sebastian Larsson och skottet går in i mål. Hela laget gör en fantastisk match. Det här var en skön avslutning med tanke på den inledning vi haft i den här turneringen, säger Zlatan om sitt mål.

England blir gruppetta

Frankrike behövde en seger för att bli gruppetta och undvika Spanien i kvartsfinal. Men fransmännen spelade krampaktigt och hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser. Mot slutet föll dock Sverige långt ner på egen planhalva och Frankrike satte in en hård press. Men Andreas Isaksson och backlinjen höll undan.

– Vi trodde på det och jobbade för varandra. När vi vann bollen höll vi i den. Det finns inget att klaga på i dag, säger Zlatan.

I grupp D:s andra match vann England mot Ukraina efter mål av Wayne Rooney. Det innebär att engelsmännen vinner gruppen och får möta Italien i kvartsfinal. För Frankrike väntar regerande Europamästarna Spanien.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.