Här gör Theo Walcott hattrick på Newcastle.
1 av 11
Här gör Theo Walcott hattrick på Newcastle. - Foto: Faksimil: Viaplay
2 av 11
Stjärnan tog vara på Arsenals frispark och avancerade på egen hand in i starffområdet. - Foto: Faksimil: Viaplay
Han utmanade en back och krigade sig förbi.
3 av 11
Han utmanade en back och krigade sig förbi. - Foto: Faksimil: Viaplay
Han föll och Arsenal ville ha straff. Men Walcott reste sig.
4 av 11
Han föll och Arsenal ville ha straff. Men Walcott reste sig. - Foto: Faksimil: Viaplay
Och lobbade in bollen bakom Tim Crul.
5 av 11
Och lobbade in bollen bakom Tim Crul. - Foto: Faksimil: Viaplay
En mästerlig insats av 24-åringen.
6 av 11
En mästerlig insats av 24-åringen. - Foto: Faksimil: Viaplay
Innan dess hade han knorrat in 1–0 på Henry-vis.
7 av 11
Innan dess hade han knorrat in 1–0 på Henry-vis. - Foto: ALAN WALTER
Än en gång var Tim Crul chanslös.
8 av 11
Än en gång var Tim Crul chanslös. - Foto: ALAN WALTER
Walcott stod för tre mål och två assist.
9 av 11
Walcott stod för tre mål och två assist. - Foto: Ap
Wilshere avancerar.
10 av 11
Wilshere avancerar. - Foto: ALAN WALTER
Demba Ba tryckte in en frispark med lite hjälp av Jack Wilshere.
11 av 11
Demba Ba tryckte in en frispark med lite hjälp av Jack Wilshere. - Foto: ALAN WALTER

Walcotts hattrick avgjorde galen match

Theo Walcott blev med sina tre mål matchvinnare i matchen mot Newcastle. Den helt galna matchen slutade till slut 7–3 till London-laget.

7 – 3 (90) T. Walcott

LONDON. Theo Walcott fortsätter att visa god form för sitt Arsenal. I lördagens galna möte mot Newcastle stod 24-åringen för tre mål och två assist.

Det var en svängig historia på Emirates på lördagen. Arsenal öppnade starkast när Walcott i den 20:e minuten på Henry-manér knorrade in 1–0 till hemmalaget. På läktaren stod upphovsmannen till den typen av mål, Thierry Henry, och applåderade.

Newcastles kvitteringar

Men Newcastle skulle inte lägga sig enkelt. Med lagets stora målkung Demba Ba i spetsen lyckades de kvittera hela tre gånger.

I den 73:e minuten gjorde Theo Walcott sitt andra mål för kvällen och efter det var det bara Arsenal. Arsene Wenger bytte in Olivier Giroud som med lite hjälp av Theo Walcott kunde göra två mål.

Fullbordat hattrick

Sedean var det dags för Walcott att färdigställa sitt hattrick. I den 90:e minuten fällde David Santone Arsenals Giroud strax utanför Newcastles straffområde. Walcott tog frisparken, slog den kort, fick tillbaka bollen och krigade sig fram till Newcastles mål där han läckert lobbade den över en chanslös Tim Krul

Efter kvällens match lär Arsene Wenger vara allt mer angelägen om att övertyga Walcott att stanna i klubben.

/
/

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.