- Foto: Scanpix

Ancelotti lugn trots allt

Nicolas Anelka är den senaste att gå sönder i Chelsea. Men Carlo Ancelotti är trots det lugn och pratar inte om nyförvärv i januari.


Chelseas manager Carlo Ancelotti har inte tänkt att värva några spelare när transferfönstret öppnar i januari. Inte ens en skada på anfallsstjärnan Nicolas Anelka förändrar det.

- Jag har ett stort förtroende för mina anfallare. Inte bara för Drogba, inte bara för Kalou, inte bara för Anelka utan också för Sturrige och Borini, säger Ancelotti.

Michael Essien är långtidsskadad och nu har även Anelka skadat sig och missar matcherna mot Birmingham City och Fulham. Mittgältaren Deco är också borta och Didier Drogba försvinner till afrikanska mästerskapen. Kvar är alltså Daniel Sturrige och Fabio Borini.

- Mot Fulham har vi kanske bara Sturrige och Borini men i januari har vi även Anelka. Jag har inte bett om några nya spelare till min klubb, vi har bra interna lösningar. Vi behöver inte nya spelare för tillfället.

Den tidigare Milan-tränaren antyder därmed att man hellre tar någon ungtupp från klubben än att värva någon i januari. Han väntas heller inte hämta hem utlånade Franco Di Santo eller Michael Mancienne från Blackburn respektive Wolverhampton.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.