Kevin-Prince Boateng (t.v.) öppnade målskyttet med en ordentlig kanon innan Robinho (t.h.) drygade ut två gånger om. - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
3 av 12
Brassen var glödhet mot "The Gunners". - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Robinho fick stor hjälp av Zlatan, som assisterade till båda målen.
4 av 12
Robinho fick stor hjälp av Zlatan, som assisterade till båda målen. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
Boateng gjorde tveklöst matchens snyggaste mål.
5 av 12
Boateng gjorde tveklöst matchens snyggaste mål. - Foto: Massimo Pinca/AP/SCANPIX
Glädjen är total.
6 av 12
Han har just skjutit in 4-0 till Milan på straff.
7 av 12
Efter många och men fick "Ibra" sitt namn i målprotokollet.
8 av 12
Efter många och men fick "Ibra" sitt namn i målprotokollet. - Foto: Scanpix
Här skriker Zlatan ut sin glädje.
9 av 12
10 av 12
Här sätter Zlatan Ibrahimovic 4-0-målet.
11 av 12
12 av 12

Grande Milan, Grande Zlatan

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan briljerade när Arsenal förnedrades med 4-0.

Kvällens Champions League-matcher

FC Zenit-Benfica 3-2

Milan-Arsenal 4-0

MILANO. Han skrämde bort det engelska spöket med Barcelona för två år sedan. Nu slog Zlatan Ibrahimovic till igen - och sänkte Arsenal med två assists och ett mål när hans Milan storvann med 4-0.

Det dröjde ett tag innan den svenske stjärnan vaknade till liv. Men när han väl gjorde det blixtrade han till direkt och låg först bakom Robinhos 2-0-mål bara minuterna före paus, innan Ibra hittade fram till brassen än en gång tidigt i den andra halvleken.

Milans och Ibrahimovics magi tog dock inte slut och med drygt tio minuter kvar gjordes 30-åringen ned i Arsenals straffområde av en bortgjord Johan Djourou. Domaren tvekade inte och dömde straff, som Zlatan förvaltade på bästa möjliga sätt.

En rejäl kanon

Dessförinnan hade dock Kevin-Prince Boateng öppnat målskyttet med ett riktigt drömmål. Ett mål som lade grunden för "Rossoneris" förkrossande 4-0-seger som mer eller mindre säkrar en plats till kvartsfinalerna.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.