Christopher Samba fick en banan kastad mot sig efter matchen mellan hans Anzhi och Lokomotiv Moskva.
1 av 5
Christopher Samba fick en banan kastad mot sig efter matchen mellan hans Anzhi och Lokomotiv Moskva. - Foto: Harry Engels / AP / Scanpix
En bedrövad Roberto Carlos lämnar planen efter den första attacken, som skedde när Anzhi mötte Zenit i ryska cupen i mars 2011.
2 av 5
En bedrövad Roberto Carlos lämnar planen efter den första attacken, som skedde när Anzhi mötte Zenit i ryska cupen i mars 2011. - Foto: Musa Sadulayev / AP / Scanpix
Roberto Carlos, Anzhis lagkapten, har utsatts för de övriga två bananattackerna. Här efter matchen mellan Anzhi och Krylya Sovetov Samara, då den andra attacken skedde.
3 av 5
Roberto Carlos, Anzhis lagkapten, har utsatts för de övriga två bananattackerna. Här efter matchen mellan Anzhi och Krylya Sovetov Samara, då den andra attacken skedde. - Foto: Sergei Rasulov Jr. / AP / Scanpix
Det var tredje gången på ett år som mörkyade spelare attackeras med bananer i Ryssland. Den annorlunda lösningen på problemet? "Sluta importera frukten."
4 av 5
Det var tredje gången på ett år som mörkyade spelare attackeras med bananer i Ryssland. Den annorlunda lösningen på problemet? "Sluta importera frukten." - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Samba lämnade Blackburn för ryska Anzhi i vintras.
5 av 5
Samba lämnade Blackburn för ryska Anzhi i vintras. - Foto: SCANPIX

Ny rasistattack i ryska ligan: "Vi måste sluta importera bananer"

Anzhis kongoles Christopher Samba fick bananer kastade mot sig. Det ryska spelarfackets lösning på problemet: "Sluta importera bananer."


Ryska rasistskandaler inget nytt

Bananattacker som den mot Christopher Samba har blivit ett återkommande inslag i rysk fotboll. Anzhis lagkapten och brassestjärna Roberto Carlos har utsatts flera gånger sedan han flyttade till Ryssland.

Första gången var när hans Anzhi mötte Zenit St. Petersburg på bortaplan i mars 2011.

Han utsattes för en likadan attack i bortamötet med Krylja Sovetov Samara i juni samma år.

MOSKVA. Det var i helgens ligamöte mellan Lokomotiv Moskva och Anzhi Makhachkala som någon i publiken kastade in bananer på planen.

Attacken var riktad mot Anzhis mittback Christopher Samba, och är bara en i en rad liknande fall som skakat rysk fotboll de senaste åren.

Vagiz Khidyatullin, president för det ryska spelarfacket, presenterade en annorlunda lösning på problemet.

- Vi måste sluta importera bananer till Ryssland. Jag är så trött på alla dessa skandaler, säger han till ryska Sport-Express.

Bananattacken är den tredje på ett år i rysk fotboll. Christopher Samba kommenterade själv händelsen i ett officiellt uttalande på Anzhi Makhachkalas hemsida, skriver Russia Today.

- Jag är verkligen upprörd att detta hände inför ögonen på barn som satt på läktaren. Jag vill inte tro att sådana här problem är vanliga på en global nivå, säger kongolesen, som lämnade engelska Blackburn för Anzhi i februari.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.