Davide De Gea gjorde en stormatch mot Barcelona – men vad gjorde det. Katalanerna vann på straffar efter fulltid. - Foto: Bildbyrån
Frågan är om inte de svenska supportarna på Ullevi hoppades på mer?
Frågan är om inte de svenska supportarna på Ullevi hoppades på mer? - Foto: Bildbyrån
Gerard Pique avgjorde matchen med sin straff.
Gerard Pique avgjorde matchen med sin straff. - Foto: Bildbyrån

Målvakternas drömräddningar dödade festen

Det var upplagt för målfest – men stormötet mellan Barcelona och Manchester United slutade mållöst. Till slut vann Barcelona på straffar.

Barcelona–Manchester United 2–0 (0–0) på straffar
Straffläggningen: Nani miss, Xavi mål, Ashley Young miss och Pique mål.

GÖTEBORG. Med storstjärnor som Lionel Messi, Wayne Rooney och Andres Iniesta förväntade sig nog många att mötet mellan Barcelona och Manchester United skulle bli en målrik historia. Men så fel det kan bli. Det var målvakterna som imponerande i matchen som slutade 0–0 och fick avgöras på straffar.

I straffläggningen var det aldrig något snack. Manchester Uniteds Nani och Ashley Young missade sina medan Xavi och Gerard Pique kyligt satte bollen i nätet bakom den annars fantastiske Davide De Gea.

"Akrobatiske De Gea"

Manchester Uniteds målvakt fick göra några riktigt svettiga räddningar i den andra halvleken då Barcelona pressade Premier Leagues mesta vinnare.

Särskilt i den 64:e minuten visade De Gea upp sin kapacitet som linjemålvakt. Först kom Alexis Sanchez fri på högerkanten och mottade ett lågt skott som De Gea akrobatisk räddade med foten.

Bara sekunder efter smög sig Pedro in i straffområdet och nickade bollen perfekt mot De Geas vänstra stolpe. Men vad gjorde det?

21-åringen, som var med och misslyckades totalt i OS med Spanien, sträckte ut hela sin längd och räddade ut bollen till hörna. Två riktiga klassräddningar.

Valdes ville inte vara sämre

Viktor Valdes ska han sin skopa beröm han med. På övertid i första halvleken fick nämligen United en straff som Englands största stjärna Rooney slog. Men inte heller stjärnan Rooney lyckades hitta nätmaskorna – inte ens på elva meters avstånd.

Matchen i stort dominerades av Barcelona och sett till antalet chanser var katalanerna närmast segern vid fulltid. Så att de vann den avgörande straffläggningen var fullt rättvist.