Fotbollsfans rasar mot beslutet att lägga EM 2020 i flera länder.
1 av 5
Fotbollsfans rasar mot beslutet att lägga EM 2020 i flera länder. - Foto: Henrik Montgomery/Amel Emric/Scanpix Bilden är ett montage
Uefas generalsekreterare Gianni Infantino och presidenten Michel Platini.
2 av 5
Uefas generalsekreterare Gianni Infantino och presidenten Michel Platini. - Foto: Laurent Gillieron/Scanpix
Under EM 2008 såg det ut så här i Innsbruck.
3 av 5
Under EM 2008 såg det ut så här i Innsbruck. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Turkiska fans under EM 2008.
4 av 5
Turkiska fans under EM 2008. - Foto: Maja Suslin/Scanpix
Ett Camp Sweden-häng under EM 2008.
5 av 5
Ett Camp Sweden-häng under EM 2008. - Foto: Casper Hedberg/Scanpix

EM i hela Europa - då rasar fansen

Fotbollsälskare runtom i Europa är väldigt negativa till att sprida ut EM över hela kontinenten. Hela 82 procent är emot beslutet.


EUROPA. I veckan beslutade Uefa att förlägga fotbolls-EM år 2020 i 13 olika städer, vilket skulle kunna innebära långa avstånd mellan spelorterna.

– Man ska inte kunna ha ena matchen i Grekland, nästa i Finland och en tredje någon helt annanstans. Alla kan vara lugna över att vi vill bevara EM-känslan, men vi återkommer till den exakta utformningen, sa Karen Espelund på Uefa till Fotbollskanalen då.

Men trots de betryggande orden från Uefa så är fotbollsälskare över Europa negativa till det "nya EM". Enligt en undersökning gjord av FSE, en organisation som representerar tre miljoner fotbollsfans, är 82 procent negativa till att sprida ut EM, skriver The Guardian.

Vilka städer som EM kommer att hållas i bestäms inte förrän 2014, men Englands nationalarena Wembley ser ut att ligga bra till som finalarena.

Enligt Uefa-presidenten Michel Platini är det bra att sprida ut turneringen över flera länder då det blir billigare för värdnationerna att hålla enstaka matcher, vilket är bra i en pressad europeisk ekonomi, skriver The Guardian.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.