Arenan besköts av granat – då var kvinnan så här nära döden

Trots vapenstillestånd är Krimområdet i Ukraina fortfarande en krigszon. Det visar inte minst de här övervakningsbilderna där en kvinna precis klarar sig undan effekterna av en granat.


En kvinna från Ukraina hade änglavakt när hon befann sig utanför fotbollsklubben Sjaktar Donetsk mäktiga komplex Donbass Arena. När hon promenerade utanför arenan besköt – vad man tror – ryska separatister en del av arenan med en granat.


"Rasade ner bara centimetrar från kvinnan"

En del av stadion, som byggdes till hemma-EM 2012, rasade då ner på marken – bara centimetrar framför kvinnan som klarade sig precis.

– Vi varnar alla invånare i Donetsk från att – under inga som helst omständigheter – närma sig arenan eftersom det kan vara osäkert, säger arenaansvarige Vadyn Gunko enligt The Guardian


På bilderna från övervakningskameran ser man sedan en person hjälpa henne upp från marken innan de tar skydd inuti Donbass Arena. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Världstvåans sorg – pojkvännen död

Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

1 timme sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

2 timmar sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.