Viktor Claesson imponerade mot Qatar. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
Tobias Hysén nätade två gånger om. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Hysén glödhet när Sverige krossade Qatar

Sverige krossade Qatar med 5-0 när talangerna visade framfötterna.

Talangerna som tog chansen

Jimmy Durmaz, Viktor Claesson och Simon Thern nätade när Sverige krossade Qatar med 5-0. Men det var långt ifrån alla talanger som imponerade - och som mycket väl kan ha stärkt sina aktier till EM 2012.

Oscar Hiljemark, Jiloan Hamad och Mikael Dyrestam imponerade otroligt mycket och låg bakom otroligt mycket. Hamad briljerade bland annat i den första halvleken och visade upp god teknik vid flera tillfällen och Hiljemark låg dessutom bakom Claessons mål, när han med en perfekt pass hittade fram till Elfsborgs-liraren.

Nu återstår det att se om de har imponerat tillräckligt mycket för att få förbundskaptenen Erik Hamrén att ta ut dem till EM-truppen i sommar.

DOHA. Man tar seden dit man kommer. Då avgjorde Tobias Hysén den kontroversiella vänskapsmatchen mot Qatar med sitt 3-0-mål - och såg till att Blågult vann även den andra drabbningen i vinterturnén.

Men trots de förkrossande segersiffrorna så var det ändå ett uddlöst Sverige som äntrade planen. Erik Hamréns mannar skapade en hel del framåt, men hade trots det väldigt svårt mot ett kompakt och lågt försvarande Qatar.

– Vi gör lite enkla misstag som gör att vi fastnar i anfallen, säger Jiloan Hamad till TV4 i paus.

Scenförändring efter paus

I andra halvlek blev det dock desto bättre. Endast fem minuter hade passerat när Jimmy Durmaz bröt in från högerkanten och avlossade ett lågt och välplacerat skott som letade in sig i mål. Och strax drygade Viktor Claesson ut ledningen till 2-0 med lite hjälp av målvakten, innan Hysén avgjorde när han pressad tog emot bollen i straffområdet, vände upp och la in bollen intill den bortre stolpen.

Men skrattmatchen slutade inte där. Simon Thern slog in 4-0 med dryga fem minuter kvar och Hysén spikade slutresultatet till 5-0 precis innan domaren blåste av. Qatar ställde till stora delar upp med sitt U23-lag och klarade inte av att stå upp i andra halvlek.

/
/
/

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.