Amerikanska fotbollsspelare kallas in som publikvärdar av SvFF när Sverige möter Färöarna på tisdag.
1 av 4
Amerikanska fotbollsspelare kallas in som publikvärdar av SvFF när Sverige möter Färöarna på tisdag. - Foto: © BildbyrŒn / MARCUS ERICSSON
Tolv spelare i superserie-laget Tyresö Royal Crowns ska vara publikvärdar.
2 av 4
Tolv spelare i superserie-laget Tyresö Royal Crowns ska vara publikvärdar. - Foto: © BildbyrŒn / MARCUS ERICSSON
Det efter att tre personer sprang in på planen i landskampen mot Makedonien.
3 av 4
Det efter att tre personer sprang in på planen i landskampen mot Makedonien. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Zlatan tyckte dock inte att det var alltför allvarligt.
4 av 4
Zlatan tyckte dock inte att det var alltför allvarligt. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

SvFF:s krislösning för att stoppa planstormarna

NYHETER24 AVSLÖJAR. Svenska fotbollsförbundets säkerhet på landslagets matcher har kritiserats hårt den senaste tiden. Men nu kan de ha hittat lösningen – att hyra in amerikanska fotbollsspelare för att förhindra människor från att ta sig in på planen.


Kritik mot SvFF

Skandalscenerna efter cupfinalen, som anordnades av SvFF, mellan Djurgården och IFK Göteborg fick Dif-tränaren Per-Mathias Högmo att dela ut hård kritik mot SvFF.

– Det finns ingen ursäkt till att Svenska fotbollsförbundet inte har någon säkerhet som gör att fansen blir drabbade som de blir, sa han för en och en halv veckan sedan. 

I landskampen mellan Sverige och Makedonien sprang dock tre personer in på Swebank stadion i halvtid – och återigen har det riktats kritik mot SvFF. 

I halvleksvilan mellan Sverige och Makedonien sprang tre personer enkelt in på planen på Swedbank stadion för att komma nära Zlatan Ibrahimovic. Något som lett till hård kritik mot det Svenska fotbollsförbundet, SvFF. 

Många pekar på att förbundet visar dubbelmoral när de straffar de allsvenska klubbarna vid incidenter – när de själva inte kan sköta säkerheten

Men nu kan Nyheter24 avslöja att SvFF kallat in det stora gardet till VM-kvalmatchen mot Färöarna på tisdag – nämligen tolv spelare från det amerikanska fotbollslaget Tyresö Royal Crowns.

"Ska se till att folk inte kommer in på planen"

– Vi ska vara publikvärdar och se till att folk inte kommer in på plan, säger Henrik Näsman, styrelseledamot i superserien-laget, till Nyheter24.

SvFF:s säkerhetschef Anders Sigurdson vill varken bekräfta uppgifterna eller säga om det är första gången de kallar in amerikanska fotbollsspelare som publikvärdar – men berättar att de har lagt extra krut på att hitta pålitliga publikvärdar till matchen mot Färöarna.

– Vi har diskuterat vilka människor vi vill ha. Lite raskare, lite snabbare, säger Sigurdson till Nyheter24.

Henrik Näsman berättar dock att det första gången under hans tid i Royal Crowns som de blir tillfrågade att ställa upp som publikvärdar på en landslagsmatch. Det Svenska fotbollsförbundet vill att tolv av lagets spelare ska närvara på matchen.

"Kommer att vara mer folk på plats"

– Vi har varit publikvärdar på både matcher för Hammarby och Djurgården. Men det var en massa år sedan.

Förutom de amerikanska fotbollsspelarna berättar Sigurdson att SvFF har ändrat sin säkerhetsplan för att undvika att människor ska kunna ta sig in på matchen på tisdag.

– Vi kommer att förändra lite grann. Det kommer att vara mer folk på plats och vi har även jobbat på säkerhetsupplägget kring arenan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

Två svenskar till NBA-draften

1 timme sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.