Förlust för Zlatan och Sverige. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / JANERIK HENRIKSSON
Istället blev Cristiano Ronaldo stor hjälte. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / JANERIK HENRIKSSON
Per Nilsson laddar för skott. - Foto: TT BILD / Ap

Ronaldo hjälte för Portugal – tungt för Sverige

Sverige rådde inte på Portugal på borta plan i det första playoffmötet till VM i Brasilien.

LISSABON. Fotbollsvärldens ögon vändes mot Portugal för att ta reda på vem av superstjärnorna som skulle missa VM – Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo?

Svaret? Det är inte klart ännu men den portugisiske lagkaptenen gav sitt lag en stor fördel när han knoppade in 1-0 i den 82:a matchminuten efter att ha vunnit en duell mot Martin Olsson.

Men det satt långt inne för Portugal, som trots ett stort övertag i den andra halvleken hade svårt att få hål på Sverige och Ronaldo tycktes bli allt grinigare ju längre matchen led. Han gestikulerade vilt mot domaren och hann med att skada Andreas Isaksson i det svenska målet innan han tillslut fick in bollen i nät.

Ny chans nästa vecka

Under den första halvleken så var det snarare Sverige som skapade fler chanser, både Sebastian Larsson och Kim Källström var riktigt nära att få in ett svenskt ledningsmål.

Men det skulle alltså bli Portugal, och Ronaldo, som drog det längsta strået.

Hoppet om en sommar i Brasilien lever dock i allra högsta grad, men nu gäller det att lyckas vända i returmötet på Friends Arena nästa tisdag.

/
/
/

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.