Zlatan rundade målvakten och la in 1–0. - Foto: Bildbyrån
Erkan Zengin fick också göra mål. - Foto: Bildbyrån
5 av 6
Moldavien kämpade hårt bakåt. - Foto: Bildbyrån
John Guidetti spelade 90 minuter men fick lämna matchen mållös.
6 av 6
John Guidetti spelade 90 minuter men fick lämna matchen mållös. - Foto: Bildbyrån

Sverige käkade upp Moldavien – vann enkelt med 2–0

Sverige kunde enkelt ta tre poäng hemma mot Moldavien. Zlatan gjorde som han brukar och gav laget ledningen.

Sverige dominerade matchen mot Moldavien totalt och hade en boll i stolpen och en på mållinjen innan Zlatan Ibrahimovic kunde ge Sverige ledningen i den 24 minuten.

1–0 stod sig till halvtidsvilan, men de dröjde bara till den 47 minuten innan Erkan Zengin kunde lobba in 2–0.

Efter det valde Erik Hamrén att byta ut Kim Källström och Ibrahimovic, som båda var en varning ifrån att missa de kommande play-off matcherna.

Bildkälla: Bildbyrån

Ola Toivonen och Gustav Svensson kom in i stället och spelade stabilt, även om matchen tappade lite sting, och efter 80 minuter kom det lite burop från läktarhåll.

I den 83 minuten fick Mikael Lustig kliva av och Anton Tinnerholm fick kliva in på högerbacken.

Sverige vann matchen med 2–0, men eftersom Ryssland samtidigt vann sin hemmamatch mot Montenegro innebär det att Sverige får kvala sig till EM och att Ryssland är klara direkt.

/
/
/
EM

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.